x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 24 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 24 iulie 2004

24 Iul 2004   •   00:00

Tentatii - "Agatat" in autobuz si jefuit

Un pensionar a platit scump o partida de sex cu o femeie de aproape 50 de ani, pe care o cunoscuse intr-un autobuz, caci, la despartire, partenera l-a lasat pe batran fara bani si fara telefonul mobil. Lucretia Miska (49 de ani) l-a "agatat" intr-un autobuz al liniei 205 pe Radu H. (61 de ani) si i-a propus o partida de sex. Pensionarul a condus-o pe Lucretia la el acasa. Dupa ce au intretinut relatii sexuale, barbatul a adormit, iar femeia a plecat cu 25 de dolari, 20 de euro, patru milioane de lei si un telefon mobil. Hoata a fost prinsa.

Flagrant - Cursa ilegala de masini

Politistii clujeni au prins in flagrant, in noaptea de joi spre vineri, mai multi participanti la o cursa ilegala de masini, desfasurata in localitatea Ciurila, situata la 20 de kilometri de Cluj-Napoca. La cursa de joi noapte au participat cateva zeci de autoturisme, dar cei peste 20 de politisti mobilizati au prins in flagrant doar doi soferi, carora le-au intocmit dosare penale. Cei doi sunt din Cluj si participau la competitie cu doua masini Opel. Cei doi risca pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la doi ani.

Decizie in Guvern - Corespondentii TVR, asimilati diplomatilor

Corespondentii TVR in strainatate - redactorii sau reporterii si personalul tehnic - au fost asimilati personalului de stat trimis in misiune permanenta, indiferent daca finantarea proiectului este asigurata din fondurile pentru promovarea imaginii externe a Romaniei sau din surse proprii ale Societatii Romane de Televiziune, se arata intr-o hotarare de Guvern publicata recent in Monitorul Oficial. Hotararea face trimitere la o alta HG, din 1995, cu privire la criteriile de salarizare in valuta si celelalte drepturi in valuta si in lei ale personalului trimis in misiune permanenta in strainatate. In document se arata ca salariile si celelalte drepturi sunt suportate de institutiile de care apartin cei trimisi in strainatate. Ca urmare, corespondentii TVR vor avea dreptul la salariu lunar in valuta, transportul, cheltuielile de chirie, intretinere si de dotare a locuintei din strainatate, indemnizatia pentru concediul de odihna, unele cheltuieli medicale. Unele drepturi se acorda si membrilor de familie, in cazul in care cel trimis sta la post mai mult de un an, se arata in HG din 1995. (Gabriela Antoniu)

SIDEX - Accident mortal

Un muncitor de la o societate galateana de constructii care executa lucrari pe platforma combinatului Ispat Sidex a murit ieri, in urma unui accident de munca. Sandu Neacsu (45 de ani), aflat la Uzina Cocso-Chimica, s-a decis sa ajute la demontarea bratului unei macarale. In momentul in care a scos bolturile, bratul s-a rabatat si l-a prins pe muncitor sub greutatea celor cateva sute de kilograme. (Erik Hoosz)

Ghimbav - Ucisi de fulger

Trei tineri - doi baieti si o fata - din localitatea brasoveana Rasnov, cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, au fost gasiti morti in apropierea pistei de aterizare a Aerodromului Ghimbav. Aflati la scaldat, cei trei au fost surprinsi de ploaie si au plecat spre Ghimbav, acoperiti cu o foaie de cort. Cand au ajuns pe pajistea de langa Aerodromul Ghimbav au fost loviti de fulger.

Dupa 13 ani - Asasinul unui roman ucis in SUA a fost identificat

Cazul unui roman ucis in statul american Florida in urma cu 13 ani este pe cale de a fi in sfarsit rezolvat. Anchetatorii din comitatul Orange l-au pus sub acuzare pe un barbat de 34 de ani, Jason Unutoa, pentru uciderea lui Gheorghe Suteu, al carui cadavru a fost descoperit in martie 1991 in curtea unui liceu. Suteu, care a fost batut pana si-a dat suflarea, era cunoscut ca intermediar, transportand importante sume de bani de la si pentru diversii sai clienti. Unutoa este deja inchis pentru o alta crima. Politistii l-au identificat drept ucigasul lui Suteu pe baza probelor ADN. (Irina Cristea)

Doliu - Sacha Distel a decedat

Cantaretul francez Sacha Distel a incetat din viata joi, la varsta de 71 de ani. Unul dintre cei mai populari cantareti francezi din anii ’60 a intrat in atentia presei vremii prin relatia pe care avut-o cu Brigitte Bardot. Hitul sau cel mai cunoscut, "Scoubidou", a fost multa vreme preferatul francezilor. In paralel cu activitatea muzicala, a gazduit timp de zece ani "Sacha Show" la televiziunea franceza. (C.O.)

Turkmenistan - Ambasador roman, respins

Ambasadorului in Turkmenistan al Organizatiei de Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Paraschiva Badescu, nu i-a mai fost prelungita acreditarea pentru inca o jumatate de an de catre autoritatile locale, care nu au dat o explicatie acestui refuz. Paul Brummell, ambasadorul britanic si reprezentantul UE in Turkmenistan, a obiectat, avand in vedere buna activitate a romancei. (Maria Toader)
×
Subiecte în articol: observator