x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 29 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 29 iulie 2004

29 Iul 2004   •   00:00

Acuzat - Spagarul Gheorghiu din Primaria Capitalei a fost trimis in judecata

Seful Serviciului Asistenta Tehnica din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Romulus Gheorghiu, a fost trimis in judecata ieri de procurorii Parchetului National Anticoruptie pentru trafic de influenta. Anchetatorii sustin ca Gheorghiu ar fi cerut 1 milion de euro, suma "negociata" ulterior pana la 400.000 de euro, promitand ca poate influenta decizia de retrocedare a unui imobil din Bucuresti, revendicat in baza Legii 10. Acuzatul dorea un act notarial din care sa rezulte ca banii ar reprezenta avansul pentru cumpararea imobilului, iar dupa restituire suma sa fie virata intr-un cont. Procurorii vor verifica in perioada urmatoare si provenienta proprietatilor lui Gheorghiu, in valoare de aproximativ 1 milion de dolari.

Grav bolnav - Saddam Hussein a suferit un atac cerebral

Fostul lider irakian Saddam Hussein a suferit recent un atac cerebral. Se pare ca acesta nu va mai apuca sa traiasca multa vreme, noteaza cotidianul britanic Mirror. Avocatul lui Saddam i-a solicitat procurorului care se ocupa de cazul fostului dictator interventia unei echipe internationale de medici. Avocatul si-a exprimat temerea ca Saddam nu va mai rezista pana la sfarsitul judecarii sale, deoarece sanatatea sa, deja instabila, a avut mult de suferit in urma atacului cerebral. (Dana Ciuraru)

Planuri - Batalion romano-ungar in Kosovo

In Kosovo urmeaza sa activeze, anul viitor, un batalion mixt romano-ungar de mentinere a pacii, a declarat seful Statului Major al Armatei Ungare, Zoltán Szenes, dupa intalnirea pe care a avut-o cu general-colonelul Mihail Popescu, seful Statului Major General al Armatei Romane. Batalionul mixt format din 300 de membri, creat in 1999, efectueaza exercitii in mod sistematic, relateaza MTI, preluata de Rador. (Marina Constantinoiu)

Replica - Romania nu produce Kalasnikov-uri

Cea mai cunoscuta arma din lume, Kalasnikov, a devenit subiect de controversa intre Rusia si SUA. Rusia vrea drepturi de autor pentru armele fabricate in alte tari, printre care si Romania. La Bucuresti, directorul tehnic al regiei ROMARM, Gheorghe Stoica, sustine ca in tara noastra nu se produc arme Kalasnikov. Modelul AK-47, utilizat de militarii romani, este un model construit pe baza unei documentatii romanesti, astfel ca ROMARM nu trebuie sa plateasca licenta rusilor, relateaza BBC, preluat de Rador. Surse din ROMARM au confirmat insa faptul ca Rusia a ridicat problema licentei de Kalasnikov in urma cu cativa ani. Din cauza pretentiilor neacceptabile inaintate de partea rusa, mai precis plata retroactiva a licentei pentru armele fabricate in Romania, se poarta negocieri pentru rezolvarea acestei probleme. (Marina Constantinoiu)
×
Subiecte în articol: observator