x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 august 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 august 2004

03 Aug 2004   •   00:00

Spania - Politia a arestat 23 de romani

Politia spaniola din regiunile Barcelona, Gerona si Castell"n a arestat 23 de romani, autorii a mai multor infractiuni precum falsificarea monedelor, a cartilor de credit si a documentelor, trafic ilegal de masini si prostitutie. Este vorba, potrivit Ministerului spaniol de Interne, de doua grupari organizate, care, desi aveau "domenii de actiune" diferite, faceau schimb intre ele de oameni, mijloace tehnice si informatii necesare pentru falsificarea si utilizarea cartilor de credit false. Din cei 23 de arestati, 15 sunt femei care se prostituau in doua cluburi din Castell"n. (Ana Ilie)

Costinesti - Turist injunghiat de angajatul taberei

Un turist de 23 de ani din Suceava, cazat in Tabara Poienita din statiunea Costinesti, a ajuns ieri in stare grava la spital, dupa ce a fost injunghiat de mai multe ori, cu un tirbuson, de un tanar care lucra in incinta taberei. Incidentul s-a petrecut ieri-dimineata, cand Ionut Frunza (17 ani) ar fi intrat in camera turistilor si le-ar fi cerut acestora bani pentru tigari si bautura. Tanarul a fost refuzat, dar ar fi amenintat ca se va intoarce pentru a se razbuna. Ionut Frunza ar fi revenit cateva minute mai tarziu, insotit de trei prieteni, si l-ar fi lovit de mai multe ori in spate pe Catalin Floren cu un tirbuson.

Decizie - Retete securizate pentru pensionari

Noile formulare speciale pentru retetele compensate cu 90% acordate pensionarilor vor fi distribuite medicilor incepand de la data de 6 august, a anuntat ministrul Sanatatii, dr. Ovidiu Branzan. Formularele noilor retete sunt tiparite cu o cerneala speciala vizibila in lumina ultravioleta, iar pe diagonala este marcat "Compensat 90%". Securizarea acestor documente este necesara pentru combaterea evaziunii fiscale, stoparea pagubelor suferite de farmacisti si pentru usurarea activitatii medicale in general. (Steluta Indrei)

Culte - Parintele Galeriu, comemorat

Preotii slujitori si enoriasii Bisericii "Sf. Silvestru" din Bucuresti vor comemora, la 6 august, implinirea unui an de la trecerea la cele vesnice a parintelui Constantin Galeriu. Acest moment va fi marcat prin slujba parastasului de un an, imediat dupa Sfanta Liturghie, la marele praznic al Schimbarii la Fata (6 august) si printr-o intalnire comemorativa, care va avea loc la Biserica "Sf. Silvestru" marti, 10 august, ora 18:00. Totodata, va fi expusa o colectie de portrete ale parintelui.

Premiu - 1 miliard pentru un asigurat OMNIASIG

Marele Premiu "Asigurarea Obligatorie Auto 2004 II - Zilnic cu OMNIASIG ai parte de castig" a fost adjudecat prin tragere la sorti de Ionut Stan. La promotie au participat persoane fizice proprietari de autovehicule, care au incheiat la OMNIASIG, in perioada 7 iunie 2004 - 29 iulie 2004, polita Asigurare Obligatorie de Raspundere Civila Auto, transa a II-a. Ionut Stan este posesorul unui autocamion cu numarul de inmatriculare DB - 01 - PLS si a incheiat la OMNIASIG polita RCA numarul QA 0821781. Promotia OMNIASIG a mai adus cate 1.000 USD pentru inca 44 de castigatori.

Muncitorii de la Colemn, in greva foamei

Un numar de 140 din cei 500 de muncitori de la societatea de prelucrare a lemnului Colemn Galautas, aflati de peste doua saptamani in greva generala, au intrat ieri in greva foamei. Actionarul majoritar al societatii, Aurel Munteanu, este asteptat de peste doua saptamani la Galautas sa poarte negocieri cu sindicalistii. Liderul sindical Adrian Groza a declarat ca muncitorii sunt decisi sa continue protestele pana cand toate revendicarile le vor fi solutionate si refuza sa discute cu directorul Colemn desi acesta a fost mandatat de Consiliul de Administratie sa poarte negocieri.
×
Subiecte în articol: observator