x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 iulie 2004

03 Iul 2004   •   00:00

Galati 32 de tone de tabla sustrase din Sidex

Politistii galateni au identificat doi indivizi care au sustras de pe platforma Ispat Sidex mai multe tone de tabla groasa. Gheorgheluta S. (42 de ani), sortator, si Viorel I. (32 de ani), fara ocupatie, ambii din municipiul Galati, fara antecedente penale, au sustras trei coli de tabla groasa in greutate de 32 tone. Valoarea totala a prejudiciului creat de cei doi se ridica la 662 de milioane de lei. Tabla a fost sustrasa cu un autoturism apartinand societatii Atlas SA. Cei doi au urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru furt calificat. (Erik Hoosz)

Marea Britanie - Imigranti romani, condamnati pentru furt

Doi imigranti romani au fost condamnati la inchisoare de un tribunal britanic, pentru furt prin intermediul unor carduri bancare false, frauda fiind descoperita datorita vigilentei unui client dintr-un supermarket, relateaza Mediafax. Ioan B. si Alexandru Z. au fost inchisi dupa ce si-au recunoscut vinovatia, fiind acuzati de complicitate la furt din bancomate prin copierea cardurilor. Ioan B. a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare, in timp ce Alexandru Z. va petrece in detentie un an. Judecatorul a recomandat ca vinovatii sa fie deportati imediat dupa ispasirea pedepsei.

Mamaia - Ziaristi agresati de administratorul unui hotel

Trupele DIAS au intervenit dupa ce mai multi ziaristi au fost agresati fizic si verbal, ieri, de catre administratorul unui hotel din Mamaia in timpul unui control efectuat de reprezentantii Autoritatii Nationale de Turism (ANT), care au gasit nereguli in unitate. Patronul hotelului Istria, George Bosinceanu, i-a lovit pe reporteri si pe cameramani, dar si pe cei de la ANT. El l-a zgariat pe brate pe operatorul TVR 1, George Malciolu, si a distrus camera de filmat a postului National TV apartinand cameramanului Marius Pantu. Reportera National TV, Marinela Mititelu, a fost imbrancita afara de un paznic care a lovit-o la picioare.

Italia - Ucis de capcana pregatita unui roman

Un patron italian a murit joi, la Bergamo, ucis in explozia unei bombe artizanale pe care o pregatea pentru un atac la adresa unui imigrant roman, fost angajat al sau, de la care avea de recuperat cateva mii de euro, relateaza Mediafax. Carabinierii au ajuns la concluzia ca Angelo Vismara (34 de ani), proprietar al unui atelier de materiale de constructii, pregatea dispozitivul exploziv pentru un atac de intimidare la adresa unui angajat roman al sau. Imigrantul lucra cu acte in regula si avusese de curand un conflict cu patronul. Potrivit informatiilor obtinute de anchetatori, romanul nu mai venise la lucru de aproape un an, in urma unui accident si avea o datorie de 3.000 de euro catre patron.

Buzau - Jandarmii dau in judecata Gloria

Comandamentul de Jandarmi Judetean Buzau va actiona in judecata societatea Petrotrans si Clubul de fotbal Gloria Buzau, ca urmare a datoriilor de peste 1,1 miliarde de lei pe care acestea le au de platit pentru serviciile de paza. In cazul divizionarei B Gloria Buzau, cu datorii de 100 de milioane, jandarmii vor patrula totusi in afara stadionului pentru a preintampina tulburarea ordinii si linistii publice in timpul meciurilor.

Tragedie - Stergea geamurile si a cazut de la VIII

O tanara de 33 de ani a murit ieri dimineata, la Oradea, dupa ce a cazut de la etajul VIII, in timp ce stergea geamurile apartamentului in care locuia. Kozak Aniko incepuse sa stearga geamurile de la una din camere si s-a urcat pe pervaz, iar la un moment dat a alunecat de pe pervaz si a cazut in gol. Medicii de pe ambulanta nu au putut decat sa constate decesul. Tanara era casatorita si avea un copil.

Cazul Valdata - Toti cei cinci romani, in inchisoare

Ramona Petrescu, fata de 15 ani a femeii care i-a gazduit pe rapitorii Annei Maria Valdata, sotia unui afacerist italian, va ramane in arestul pentru minori Beccaria. Tot in inchisoare raman si ceilalti patru romani arestati in acest caz, Georgeta Petrescu, Ionut Popescu, Viorel Petrescu si Vasile Panait. Un tribunal italian a decis, in urma interogatoriilor, ca cei patru vor ramane in inchisoare pana la incheierea anchetei si pronuntarea sentintei. (Ana Ilie)
×
Subiecte în articol: observator