x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 iunie 2004

03 Iun 2004   •   00:00

Sosea blocata de bolovani

Din cauza ploilor cazute in ultima perioada, de pe versantii situati de-a lungul Vaii Oltului au inceput sa cada bolovani. Acestia au blocat traficul in zona Calimanesti, fiind nevoie de interventia lucratorilor de la Drumuri si Poduri. O buna perioada de timp s-a circulat cu dificultate, pe un singur sens, timp in care au fost indepartate pietrele de pe carosabil. De fiecare data cand timpul este nefavorabil, Valea Oltului se transforma intr-un adevarat cosmar pentru soferi. Inca nu a fost gasita o solutie de rezolvare a acestei situatii. (Octavian Herta)

La Tribunal, cu scaunul de acasa

Un avocat din Craiova vine in fiecare zi la serviciu cu scaunul de acasa, pentru ca spatiile amenajate pentru aparatori in salile de judecata nu au suficiente locuri. Ion Diaconu (foto) merge in salile de judecata cu speranta ca va gasi un loc liber. In jurul masutei unde ar trebui sa stea doar patru avocati se strang uneori chiar si 20 de avocati. In plus, toaletele care au existat candva pentru avocati nu mai sunt functionale. Presedintele Judecatoriei Craiova, Robert Condurat, cunoaste problema, dar spune ca situatia nu e chiar asa grava pe cat se plang avocatii. (Cristian Vasilcoiu)

Sediile secundare trebuie declarate

Firmele au obligatia sa-si declare sediile secundare in 30 de zile de la infiintarea lor, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Concret, sediul secundar inseamna orice sucursala, agentie, reprezentanta sau alta asemenea unitate fara personalitate juridica, precum si sediile permanente ale nerezidentilor. "Declararea sediului secundar se realizeaza prin completarea unei declaratii de inregistrare sau de mentiuni, dupa caz. Aceasta se depune la organul fiscal in a carei raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al persoanei care infiinteaza acest sediu", a declarat Neculae Plaiasu, presedinte ANAF. (Daniela Ivan)

Fara telefoane la alegeri in satele doljene

In 20 de sectii de votare din tot atatea sate doljene este imposibila introducerea de telefoane fixe in sectiile de votare, iar operatorii de telefonie mobila nu acopera zonele respective. Subprefectul de Dolj, Virgil Boboc, spune ca s-a apelat la Armata pentru a imprumuta statii de emisie-receptie mai ales ca patru dintre cele 20 de sectii de votare izolate fac parte din esantionul national care trebuie sa faca raportarea la Centru, pentru rezultatele provizorii. (Cristian Vasilcoiu)

Candidatul la Primarie promite ziar comunal

Primarul comunei valcene Maciuca are de gand sa infiinteze un ziar in comuna, in cazul in care va fi reales. Dumitru Smarandoiu, edilul localitatii, a gasit chiar si un nume pentru publicatia sateasca: "Momente si traditii locale". Redactorii vor fi selectionati dintre cei mai de vaza oameni din comuna, insa oricine va avea ceva de spus, se va putea exprima in paginile ziarului. (Octavian Herta)

Sora lui "Malu" a fost arestata

Sora celui mai periculos traficant de droguri roman, Florian Calin, zis "Malu", Ana-Maria Calin, poreclita "Alina", a fost arestata. In varsta de 19 ani, "Alina" a fost data in urmarire generala pe 3 februarie, deoarece se sustragea urmaririi penale intr-un dosar de trafic de droguri. Politistii spun ca sora lui "Malu", care se afla in prezent in Canada, a participat impreuna cu mai multe rude la vanzarea in mod repetat de heroina. (Ion Alexandru)

Un nou Centru de informare Eurodesk

Ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu, a inaugurat ieri, la Slobozia, un centru de informare Eurodesk. Creat prin intermediul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, este dedicat in special elevilor si studentilor, care pot primi informatii in legatura cu programe specifice sustinute de Comunitatea Europeana. Centrul inaugurat ieri este al 501-lea din Europa. In tara au fost deschise, in ultimii 3 ani, 9 centre similare. (Lucian Mihai)
×
Subiecte în articol: observator