x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 iunie 2004

03 Iun 2004   •   00:00

20 de milioane castigate de Robert Vimart din Ploiesti

Jackpot-ul de ieri, de 20 de milioane, a fost castigat de Robert Marian Vimart din Ploiesti. Robert are 27 de ani si a terminat Facultatea de Merceologie la Ploiesti in anul 1999. "Sotia s-a bucurat cand a auzit ca am castigat banii acestia. Jurnalul National este singurul ziar pe care il cumpar si pe care il citesc. Nu sunt abonat; il cumpar de la chiosc, dimineata, in drum spre serviciu, il rasfoiesc putin in cursul zilei si il citesc pe larg seara, dupa ce ma intorc acasa. Am inceput sa citesc ziarul dumneavoastra de cand a aparut in noul format, de la inceputul anului. Cel mai mult imi plac reportajele foarte interesante pe care le aveti", afirma castigatorul. Robert Vimart spune ca pana acum n-am mai castigat, doar intamplator, la loto: "Dupa ce am razuit talonul, am cautat in ziar sa vad care este seria castigatoare si m-am uitat de mai multe ori, ca sa ma conving cu adevarat". (Catalin Pruteanu)

PNL, PD, PUR si PRM au incheiat un acord tehnic

Liderii organizatiilor municipale bucurestene Ludovic Orban (PNL), Daniela Popa (PUR),Vasile Blaga (PD) si Angela Balan (PRM) au semnat ieri un acord tehnic pentru asigurarea corectitudinii alegerilor locale de la 6 iunie. Documentul prevede printre altele ca reprezentantii celor patru partide vor supraveghea respectarea legii alegerilor locale, se vor informa reciproc si imediat cu privire la orice incalcare a legii, vor realiza demersuri comune in vederea sanctionarii acestora de catre organele abilitate, vor colabora in cadrul birourilor electorale pentru numaratoarea corecta a voturilor, controlul urnei mobile, realizarea numaratorii paralele si confruntarea cu rezultatele oficiale. (Dana Piciu)

A devastat un local cu drujba

Un barbat din Sfantu Gheorghe a fost retinut de politisti marti noapte dupa ce a devastat un restaurant din oras, de suparare ca barmanii au refuzat sa ii dea sa bea, informeaza Mediafax. Kondra Gyorgy, (37 de ani) cu antecedente penale, a intrat in restaurant si, beat fiind, i-a cerut barmanului sa ii dea sa bea, dar a fost refuzat. Barbatul a plecat din restaurant si s-a intors dupa scurt timp cu o drujba, cu care a distrus mai multe geamuri termopan, adica aproape toata fatada localului. El a continuat sa distruga obiecte de mobilier si vesela pana cand drujba i s-a blocat intr-o fata de masa. Administratorul localului sustine ca pagubele se ridica la 20.000 de euro.

Liceeni romani se pregatesc pentru concursul NATO

Cei 12 liceeni care urmeaza sa reprezinte Romania la etapa internationala a concursului "Aliante 2004", programata in perioada 10-13 iunie, la Wroclaw, in Polonia, au efectuat ieri, la Batalionul 2 Infanterie "Calugareni", exercitii de pregatire militara. Proiectul urmareste informarea tinerilor din noile state membre NATO cu privire la istoria, evolutia si transformarea Aliantei Nord-Atlantice, informeaza MApN, citat de Rompres. Etapa finala a competitiei va cuprinde probe de performanta fizica si psihica, precum si de comunicare si cooperare la nivel international in situatii de criza.

Site studentesc despre comunism

Asociatia DMedia si Catedra de Jurnalism a Facultatii de Stiinte Politice si Administrative din Cluj-Napoca au lansat marti site-ul www.comunism.ro, informeaza Rompres. Site-ul a fost realizat de studentii anului al III-lea Octavian Coman, Mihai Pedestru, Andrei Costina, Liviu Pop si Daniel Iftene coordonati de conf. univ. dr. Ruxandra Cesereanu. Pagina cuprinde mai multe sectiuni dedicate marturiilor celor care au trecut prin inchisorile comuniste, documente, precum si studii ale unor cercetatori ai regimului comunist.

Copii romani cu handicap, medaliati

Cei 16 copii cu handicap din judetul Vrancea, care au participat la Concursul de atletism "Megelday" din Istanbul au revenit ieri in tara cu 3 medalii de aur, 4 de argint si 6 de bronz, informeaza Rompres. Din echipa a facut parte si o fetita de 6 ani cu handicap fizic sever, care a fost cel mai tanar sportiv din competittie si a ocupat locul III la proba de 50 metri fete. Copiii provin din centrele de ocrotire sociala din judet si au plecat in Turcia prin intermediul filialei Crucea Rosie.

Parcul Reconcilierii, inchis de la inaugurare

Parcul Reconcilierii din Arad, inaugurat pe 25 aprilie in prezenta premierului ungar si a reprezentantilor Guvernului Romaniei, este ingradit inca de la deschidere, asteptand modificarea Planului Urbanistic de Detaliu, informeaza Mediafax. "Exista un astfel de plan, dar el trebuia schimbat intre timp pentru ca s-a decis si demolarea cladiriilor gardienilor publici, pentru a se mari perimetrul parcului", a declarat viceprimarul Aradului, Emanoil Voicu. Autoritatile au taiat panglica parcului cand acolo era inca un santier in care se aflau Statuia Libertatii si macheta Arcul de Triumf in marime naturala.
×
Subiecte în articol: observator