x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 4 august 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 4 august 2004

04 Aug 2004   •   00:00

Ramnicu Valcea - Protest impotriva construirii unei benzinarii

Locatarii a patru blocuri din cartierul Nord al municipiului Ramnicu Valcea se opun construirii unei benzinarii in singurul spatiu verde din zona. In urma cu doua zile, locatarii s-au strans in locul pe care ar trebui sa fie ridicata benzinaria si i-au impiedicat pe muncitori sa inceapa lucrarile. OMV, societatea care raspunde de investitie, avea termen de judecata cu asociatia de proprietari din zona la 3 septembrie. Florea Naulea, presedintele asociatiei, spune ca nu i se pare normal sa se inceapa lucrarile atat timp cat este in derulare un proces. A fost nevoie de interventia gardienilor pentru ca lucrurile sa nu degenereze. Cetatenii dau vina pe fostul edil al Ramnicului, Traian Sabau, care ar fi dispus emiterea autorizatiei de constructie pentru statia peco. (Octavian Herta)

Covasna - Comerciantii, filmati cu radarul

Politistii din Covasna ii vor filma cu aparatul radar pe comerciantii care isi vand produsele pe marginea drumurilor din judet, transmite Mediafax. Adjunctul sefului IJP Covasna, comisarul-sef Silviu Stoenescu, a declarat ieri ca vanzarea produselor pe marginea drumurilor este periculoasa din doua motive: masinile stationeaza in locuri nepermise, in timp ce pasagerii cumpara ceva, riscand astfel producerea de accidente, iar calitatea produselor astfel comercia-lizate nu este garantata. In aceste conditii, politistii au decis sa inceapa o actiune impotriva acestui tip de comert, iar pentru ca vanzatorii dispar cand vad masinile politiei, ei vor fi inregistrati de radar.

Sfantu Gheorghe - Mazgaleala de sute de milioane

Parintii unor fosti elevi ai Scolii Generale "Varadi Jozsef" trebuie sa plateasca aproximativ 140 de milioane de lei pentru zugravirea scolii, dupa ce copiii lor au scris pe zidurile institutiei injurii la adresa profesorilor, transmite Mediafax. Conducerea Politiei Sfantu Gheorghe a fost sesizata, saptamana trecuta, ca autori necunoscuti au scris pe zidurile Scolii Generale "Varadi Jozsef", cu grafitti, cuvinte obscene la adresa unor profesori din aceasta institutie. Autorii au fost identificati, ei fiind in majoritate fosti elevi ai scolii. Parintii copiilor sunt obligati sa achite lucrarile de zugravire a peretilor, suma ajungand la aproape 140 de milioane de lei.

Avertizare - Pericol de inundatii in noua judete

Comisia Centrala de Aparare Impotriva Inundatiilor, Fenomenelor Meteorologice Periculoase si Accidentelor la Constructii Hidrotehnice din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis o avertizare hidrologica prefecturilor judetelor Arges, Buzau, Braila, municipiului Bucuresti, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman. Prognoza hidrologica prevede "posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanti si torenti cu efect de inundatii locale si cresteri semnificative de debite si niveluri pe raurile mici din bazinele hidrografice: Arges, Ialomita si Buzau, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare, ca urmare a precipitatiilor torentiale prognozate pe baza informatiilor radar". (Lucian Mihai)

Captura - Romani ucigasi in Italia

Politistii italieni i-au arestat pe ucigasii romanului Viorel Arvatu, de 31 de ani, asasinat duminica noapte la Roma, cu patru lovituri de cutit. Cei doi criminali sunt Gabriel Gafton, care l-a injunghiat mortal pe Viorel in abdomen, si Robert Maranei, care va fi acuzat de compli-citate la crima. Desi nu se stie deocamdata de la ce a pornit cearta intre cei trei romani, si nici arma crimei nu a fost gasita, pe Gabriel Gafton l-a dat de gol bluza plina de sangele lui Viorel. (Ana Ilie)

Vaslui - Casa sefului CJ, asaltata de rromi

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, a fost sechestrat luni dimineata, in curtea locuintei sale din orasul Negresti, de peste 250 de rromi din loca-litate, nemultumiti ca nu au primit ajutoarele sociale, transmite Mediafax. Rromii au luat cu asalt casa lui Bichinet, dupa ce primarul din Negresti le-a spus ca vinovat de neplata ba-nilor este presedintele CJ Vaslui. Bichinet a reusit sa aplaneze conflictul. (Lucian Mihai)

Neamt - Calugarii transporta caramizi cu elicopterul militar

Calugarii de la schitul Toaca, situat pe masivul Ceahlau, au inceput sa care pe munte, cu ajutorul a doua elicoptere militare, materialele necesare construirii de noi chilii, cu toate ca, potrivit primarului comunei Ceahlau-Neamt, Constantin Schiopu, inca nu au autorizatie de constructie. Primarul a mentionat pentru Mediafax ca acestia trebuie sa astepte eliberarea autorizatiei de constructie care va avea un caracter special, deoarece zona este declarata rezervatie naturala.
×
Subiecte în articol: observator