x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 7 august 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 7 august 2004

07 Aug 2004   •   00:00

Tulcea - Arsi de la ploaie Doi angajati ai firmei Danaur Com SRL Tulcea au suferit arsuri serioase pe corp in urma unei ploi acide care a cazut ieri, in jurul orei 11:40, peste curtea institutiei. Badea Daniel si Maxim Ion au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale, dar au refuzat internarea. Picaturile de lichid galben inchis au facut ravagii pe o raza de 150-200 de metri si au afectat si cateva masini aflate in zona. Se pare ca responsabili de acest eveniment sunt vecinii firmei Danaur Com SRL, societatea Alum Tulcea, care se ocupa cu producerea aluminei. "Cei de la Alum au negat ca ar fi vina lor si si-au trimis imediat angajatii afara, cu furtunele, sa spele totul", a declarat un lucrator al firmei Danaur. O echipa de la garda de Mediu Tulcea a plecat la fata locului pentru a preleva probe de laborator. (Dana Purgaru)

Tulcea - Detinut fugit de la un punct de lucru

Un detinut a fugit ieri de la un punct de lucru al sectiei Chilia Veche a Penitenciarului Tulcea, informeaza Mediafax. Ciprian Bejenaru (23 de ani), condamnat la cinci ani de inchisoare pentru talharie, din care executase doi, a plecat de la punctul exterior de lucru al penitenciarului, unde lucra la cosit fan, impreuna cu alti zece detinuti. Bejenaru este cel de-al treilea detinut care evadeaza, in ultima saptamana, de la un punct de lucru al unui penitenciar. Ceilalti doi fugari, primul inchis la Oradea si al doilea la Satu-Mare, au fost prinsi la scurt timp dupa evadare.

Accident - Circulatia feroviara, reluata

Circulatia feroviara pe linia Piatra Olt-Ramnicu Valcea, intrerupta joi seara dupa ce doua trenuri de marfa s-au ciocnit in dreptul localitatii Strejesti, se desfasoara in conditii normale incepand de ieri, ora 4:00, informeaza Ministerul Transporturilor. Un tren de marfa a lovit joi seara un marfar care facea manevre in gara Strejesti. Un numar de 18 vagoane incarcate cu lemne au deraiat. Accidentul nu s-a soldat cu victime. Din primele informatii, se pare ca incidentul s-ar fi produs din cauza unei greseli de manevrare a macazului.

Arad - Aprinderea unei miristi ar fi putut duce la o catastrofa de proportii

Cateva zeci de hectare de miriste au ars, in noaptea de joi spre vineri, in apropierea comunei Vinga, din judetul Arad, iar focul s-a extins cu repeziciune din cauza vantului. Deoarece zona care ardea se gasea in apropierea unei statii de carburanti, pe marginea Drumului National Arad-Timisoara, alerta a fost maxima. La stingerea incendiului au fost mobilizati, pe langa pompieri, si localnicii. Cateva tractoare au tras brazde in jurul zonei incendiate, izoland-o. Incendiul a fost stins dupa circa trei ore. Din cauza fumului dens, timp de cateva ore, pe soseaua Arad-Timisoara s-a circulat cu dificultate.

Irak - Militarii romani, atacati din nou

O patrula de militari romani aflati in Irak a fost atacata, joi noaptea, cu focuri de pistol mitraliera si aruncatoare de grenade AG7. Din fericire, nu s-au inregistrat morti, raniti sau pagube materiale. Romanii fusesera chemati in ajutor de o patrula de italieni, atacati de rebelii irakieni. Infanteristii romani au tras cateva cartuse de iluminare, dupa care au ripostat cu focuri in directia din care s-a tras, iar atacatorii au disparut. Patrula si-a continuat misiunea si s-a intors dimineata in tabara.

Culte - Priveghi la Saraca, in Timis

Mii de credinciosi au facut priveghi in noaptea de 5 spre 6 august la Manastirea Saraca din Timis, care are hramul Schimbarii la Fata. Din cauza deselor invazii ale paganilor, manastirea nu a avut parte de o inzestrare bogata, dar avea o icoana straveche ce o infatisa pe Maica Domnului cu Pruncul in brate. La inceputul veacului trecut, mai multi talhari au vrut sa fure icoana, care are dimensiuni mici, dar aceasta s-a facut de fiecare data atat de grea incat hotii nu au putut niciodata sa o care.

Dotare - "Regele Ferdinand", in teste pe mare

Una dintre cele doua fregate britanice care urmeaza sa intre in dotarea Armatei Romane a inceput testele de mare. Acestea au loc in largul costelor din sudul Angliei si au ca scop confirmarea operabilitatii tuturor sistemelor si structurilor navei, dupa ce a fost modernizata si reechipata. In timpul testelor conduse de concernul BAE Systems, producatorul fregatelor, nava care va fi botezata in septembrie "Regele Ferdinand" a atins viteze de pana la 28 de noduri. In aceste zile, au loc testari ale senzorilor si sistemelor de armament, care include si un tun de calibru 76 mm. (Razvan Belciuganu)

Invatamant - Au dormit pe iarba pentru un post

Cateva sute de vasluieni au fost nevoiti sa doarma pe iarba sau pe bancile din curtea scolilor unde s-au facut repartitiile pentru posturile de suplinitori, in speranta ca vor obtine un loc de munca in invatamant. In judetul Vaslui sunt disponibile peste 1.000 de posturi pentru suplinitorii calificati si necalificati, pentru care s-au inscris aproape 1.200 de persoane.

Olimpiada - Creatii de Brancusi, expuse la Atena

La Olimpiada Culturala care se va desfasura la Atena, in paralel cu Jocurile Olimpice, vor fi expuse si creatiile lui Brancusi. In Satul Olimpic exista si un centru religios cu locase de rugaciune pentru fiecare dintre cele cinci culte importante. In Grecia s-a declansat deja disputa intre ministere privind mostenirea averii mobile ce va fi folosita la Olimpiada din acest an.
×
Subiecte în articol: observator