x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 7 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 7 iulie 2004

07 Iul 2004   •   00:00

Suceava - Focare de rabie in doua comune

Doua comune din judetul Suceava au fost declarate in carantina, dupa ce au fost depistate doua focare de rabie si noua persoane venite in contact cu doua animale domestice turbate au fost vaccinate antirabic, informeaza Mediafax. Primul focar a fost depistat in comuna Ciocanesti, dupa ce o vaca a fost muscata de un animal salbatic. Un alt focar de rabie a fost depistat la Rasca, la un cal care era agresiv si care si-a muscat stapanul.

Tulcea - Rromii refuza ajutorul medicilor

Rromii din comuna tulceana Babadag refuza tratamentul gratuit si vaccinurile pentru minori acordate de Ministerul Sanatatii, dupa ce, acum o luna, un copil de cinci luni a murit dupa ce a fost vaccinat impotriva hepatitei, transmite Rompres. "Problema noastra consta in faptul ca avem putini mediatori sanitari care sa ne ajute in activitate", a declarat directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Elena Militaru.

Parlament - Pedistii cu rezultate slabe nu vor fi pe liste

Candidatii PD care au avut rezultate slabe in teritoriu la locale nu se vor regasi pe listele parlamentare, a anuntat ieri liderul democrat, Traian Basescu. El a adaugat ca acest mesaj nu este valabil pentru candidatii care au intrat in turul doi si au pierdut cu scoruri bune, ci pentru cei care au avut "un esec rasunator". Organizatiile care au obtinut rezultate mai slabe decat la alegerile din 2000 sunt Arges, Constanta, Neamt, Prahova si Vaslui, iar printre judetele in care performantele electorale au fost superioare celor din 2000, insa s-au situat sub media nationala a partidului, se numara Gorj, Suceava, Vrancea. Tot ieri, Basescu a spus ca in septembrie, cand va fi anuntat programul de guvernare, va fi anuntat si "cabinetul din umbra". (Carmen Vintila)

Neobisnuit - Brasoveni, atacati de urs

Trei brasoveni au fost atacati ieri-dimineata intr-un cartier de la poalele Tampei de unul dintre ursii care vin deseori la conteinerele de gunoi din zona blocurilor, informeaza Mediafax. Cei trei au fost atacati in jurul orei 5:00, cand ieseau din scara blocului. Una dintre victime a povestit ca el a fost izbit de urs si aruncat la aproximativ opt metri, iar un alt prieten a fost lovit la cap. Cel de-al treilea barbat a reusit sa fuga si a scapat. Cei doi raniti au fost transportati la Spitalul Judetean Brasov.

Bacau - Doua miliarde, factura de curent

Patru familii de tarani saraci din comuna bacauana Pancesti au primit facturi la curentul electric care insumeaza peste doua miliarde de lei, desi in gospodariile lor nu exista nici televizor, nici frigider, nici fier de calcat electric, informeaza Rompres. Unul dintre pagubiti, Antochi Berdila, care are de plata, conform calculelor SC Electrica SA, peste 670 de milioane de lei, sustine ca "nici urmatoarele trei generatii din familie, daca ar munci continuu, nu ar putea sa o plateasca". Functionarii de la Electrica au promis ca vor face "verificarile necesare".

Refuz - Basescu nu vrea sa discute cu Iliescu

Liderul PD, Traian Basescu, respinge ideea consultarilor cu presedintele Ion Iliescu pe tema alegerilor locale, sustinand ca acesta este un subiect ce trebuie analizat de fiecare partid in parte. "Analiza alegerilor ne-o facem singuri, nu ne trebuie tatuc", a afirmat ieri Basescu. El considera ca Ion Iliescu se pregateste sa dea un "mesaj de inselare a electoratului". "Este un schelalait de disperare prin care incearca sa arate ca partidul lui Adrian Nastase este una, dar "asta este partidul meu, si-l curat eu acum, si nu mai votati voi schimbarea ca-i schimb eu pe ei"", a declarat Basescu. (Camelia Ionescu)

Botosani - Manastire cu azil de batrani

O asociatie umanitara din judetul Botosani va infiinta o manastire de maici, care va avea in incinta un azil de batrani, informeaza Rompres. Presedintele Asociatiei "Sfantul Vasile" din Botosani sustine ca proiectul are binecuvantarea si acceptul mitropolitului Moldovei si al Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Daniel. Manastirea va fi ridicata pe teritoriul comunei Vladeni, urmand ca dupa ridicarea ei maicile sa se ocupe de asistatii azilului.

Valea Jiului - Electrocutat in mina

Un angajat al Exploatarii Miniere Livezeni a murit ieri, in urma unui accident de munca produs la Mina Dalja din Valea Jiului, informeaza Rompres. Alberto Marius Kecseti era electrician si incerca sa recupereze cabluri de inalta tensiune din statia de transformare a energiei electrice. El a ajuns intr-o celula de inalta tensiune nedecuplata de la retea, unde s-a electrocutat. Activitatea la Mina Dalja a fost oprita, exploatarea aflandu-se in faza de conservare.
×
Subiecte în articol: observator