x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 7 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 7 iunie 2004

07 Iun 2004   •   00:00

Camion cu azotat de amoniu, rasturnat la Rojiste

Satul doljean Rojiste a fost la un pas de a deveni un al doilea Mihailesti, dupa ce un autocamion incarcat cu 15 tone de azotat de amoniu s-a rasturant sambata seara pe raza localitatii. Autoritatile doljene deplasate la fata locului au indepartat pericolul. Conform cercetarilor, autocamionul nu avea licenta de transport pentru marfuri periculoase, nu indeplinea conditiile pentru astfel de incarcaturi, iar soferul nu avea nici o pregatire legala in acest sens. Doljchim a incasat o amenda de 100 de milioane de lei pentru eliberarea fisei in care se precizeaza ca autocamionul indeplinea conditiile pentru transport marfuri periculoase, iar firma care folosea autocamionul respectiv, SC Magazin General Vio Ser SRL Dabuleni, a fost sanctionata cu 140 de milioane de lei. (Cristian Vasilcoiu)

Prostituata minora, martor in proces

Astazi la Paris este programata prima infatisare in fata instantei a fostului consilier al premierului francez, Dominique Ambiel, care a fost surprins in masina proprietate personala cu o prostituata minora din Romania, la 20 aprilie. Ambiel, 49 de ani, compare pentru ca a "solicitat, acceptat sau obtinut in schimbul unei remuneratii sau a unei promisiuni cu remunerarea a unor relatii de natura sexuala din partea unui minor care se deda prostitutiei". Un delict pasibil de trei ani de inchisoare si plata a 45.000 de euro amenda. Minora se numeste Daniela Arnautu si este originara din Barlad, oras pe care l-a parasit in ianuarie anul acesta, in favoarea trotuarelor pariziene care-i asigurau un castig in euro. Ea sustine ca l-a intalnit pe Ambiel de mai multe ori, in timp ce el spune ca pe 20 aprilie o vedea pentru prima oara. Va fi deci cuvantul lui impotriva cuvantului ei. Daniela este martor in acest proces, nu inculpat. Ramane de vazut insa daca audierea de azi se va tine, dat fiind numarul mare de dosare care trebuie examinate in aceasta zi, fapt ce ar putea duce la amanarea procesului. (Marina Constantinoiu)

Cimitirul porumbeilor

Porumbeii din Piata Libertatii din Timisoara, simbol al orasului de pe Bega, au murit fara ca autoritatile sa poata sa dea vreo explicatie. Vineri, in jurul orei 15:00, ca din senin, zburatoarele au inceput sa cada, rand pe rand, din vazduh. In mai putin de un sfert de ora, perimetrul din jurul statuii Sfanta Treime a devenit un adevarat cimitir al inaripatelor. Martorii nefericitului eveniment sustin ca, cu aproximativ 20 de minute inainte de decesul porumbeilor, au vazut un barbat, cam la vreo 40 de ani si imbracat saracacios, care a hranit inaripatele cu "grau rosu". (Tiberiu Kiss)

Acsinte Gaspar, inlocuit din functie

Consilierul de stat Serban Nicolae, din cadrul Administratiei Prezidentiale, va fi numit in functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, in locul lui Acsinte Gaspar, care va prelua postul de judecator la Curtea Constitutionala, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare. Inlocuirea in functie se va produce la inceputul acestei saptamani, consilierul prezidential Serban Nicolae avand cele mai mari sanse sa ocupe postul ministerial, au precizat sursele citate. Serban Nicolae (36 de ani) ocupa postul de consilier de stat, sef al compartimentului "Autoritati cu profil juridic" din cadrul Administratiei Prezidentiale.
×
Subiecte în articol: observator