x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

15 Apr 2004   •   00:00

Alegerile de la Medicina, invalidate

Alegerile de la Facultatea de Medicina a Universitatii „Carol Davila" din Bucuresti au fost invalidate, ieri, de catre ministrul Educatiei si Cercetarii Alexandru Athanasiu (foto), motiv pentru care va fi organizat un nou tur de scrutin, informeaza surse din cadrul MEC, citate de Mediafax. Athanasiu a semnat ordinul privind invalidarea alegerilor dupa ce comisia a finalizat ancheta referitoare la organizarea si desfasurarea turului de scrutin din 15 martie. Legalitatea alegerilor pentru Consiliul profesoral a fost contestata de mai multe organizatii studentesti, precum si de un grup de cadre didactice.

Caprioare si cerbi lopatari otraviti in Timis

Doi cerbi lopatari si o caprioara au fost descoperiti morti, in zona Masloc, judetul Timis, dupa ce au măncat de pe cămp grău otravit cu substante folosite pentru distrugerea rozatoarelor. Comisarul-sef al Garzii de Mediu Timisoara, Gelu Cadariu, a declarat ieri, pentru Rompres, ca inspectorii de mediu cauta vinovatii pentru a-i sanctiona. Conform sursei citate, proprietarii terenurilor din zona folosesc otravuri pentru distrugerea rozatoarelor, dar sunt obligati sa acopere cu pamănt semintele otravite tocmai pentru a proteja animalele salbatice de contactul cu substantele nocive.

Serviciul de apa si canalizare, in dezbatere publica

Primaria Calitalei a lansat in dezbatere publica, pe site-ul municipalitatii, un proiect de regulament care pune ordine in relatiile comerciale dintre societatea Apa Nova si bucuresteni. Documentul cuprinde 14 capitole, care se refera la organizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare, retelele si racordarea la acestea, instalatiile interioare de apa-canal, precum si la drepturile si obligatiile operatorilor si utilizatorilor. Bucurestenii au ocazia sa-si spuna, pe Internet, necazurile pe care le au din cauza societatii Apa Nova. (Monica Andrei)

Somatii pentru datorii inexistente

Un numar de 45 de asociatii de locatari din Timisoara au primit din partea Casei Judetene pentru Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis somatii pentru a-si plati, in 24 de ore, datorii inexistente, transmite Rompres. CJAS Timis a trecut la un sistem informatic nou, iar in urma transferului de date din vechiul in noul program s-au produs unele neconcordante, fapt care a condus si la somarea unor asociatii de locatari sa vireze cotele pentru asigurarile de sanatate. Petru Olaru, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara, considera ca erorile apartin, in exclusivitate, CJAS Timis.

Circulatie feroviara blocata de un brad

Circulatia feroviara intre localitatile harghitene Tusnad Sat si Baile Tusnad a fost intrerupta ieri dimineata mai multe ore, dupa ce un copac a cazut pe linia ferata, transmite Rompres. Potrivit reprezentantilor Serviciului Transporturi Feroviare Harghita, din cauza văntului puternic, bradul a cazut peste sinele si firele de cale ferata, alimentarea cu energie electrica fiind intrerupta timp de mai multe ore. Trenurile personale Brasov-Izvoru Olt si Tg. Mures-Brasov au fost oprite in statiile Baile Tusnad si Tusnad Sat si a fost nevoie de tractarea lor cu locomotive diesel.

Avertisment din partea Capitaniei

Capitania Portului Constanta a avertizat navele aflate in rada ca timp de doua zile vintul va sufla puternic, iar vizibilitatea va fi redusa in largul marii. Toate vasele aflate in rada interioara si cea exterioara a Portului Constanta trebuie sa-si ia masuri de siguranta in caz de furtuna pe mare. Cele aproape 60 de nave au primit avertismente de inrautatire a vremii si vor trebui sa intareasca legaturile la cheu. Navele aflate in rada exterioara isi vor mentine motoarele pornite pentru a putea parasi Portul Constanta in cazul in care vremea se va inrautati mai tare. (Mariana Craciun)

Orasul Bistrita, poluat cu amoniac

Concentratia de amoniac in aer depaseste cu mult valorile admise, in orasul Bistrita, din cauza arderilor necontrolate de la groapa de gunoi a localitatii, informeaza Mediafax. In urma analizelor facute, inspectorii de mediu au descoperit noua depasiri ale limitei de 0,1mg/mc admisa din 62 de probe determinate. In punctul estic al municipiului, valoarea maxima inregistrata a fost de 0,291mg/mc. Specialistii APM Bistrita-Nasaud sustin ca la baza acestor depasiri stau fermentatiile de la groapa de gunoi a orasului si arderile necontrolate de aici.

Calatoria catre Spania, terminata la spital

Patru persoane care mergeau la munca, in Spania, au fost ranite, marti seara, in jurul orei 22:00, intr-un accident rutier petrecut pe DE 574, in apropierea comunei doljene Leu. Microbuzul in care se aflau victimele a derapat din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo, s-a rasturnat, apoi a izbit un copac de pe marginea soselei. In microbuzul condus de Stelian Robescu, din Rosiorii de Vede, se mai aflau alte opt persoane. Patru dintre acestea si-au terminat calatoria la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Politia Rutiera Craiova a intocmit dosar penal soferului pentru vatamare corporala grava. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator