x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

02 Apr 2004   •   00:00

Un roman mort in Irak

Un roman a murit ieri in Irak, in urma unui accident de munca. Nu s-au dat detalii despre conditiile in care s-a produs evenimentul. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, victima lucra la o companie irakiana care asigura servicii aeroportuare, iar decesul a survenit la o ora dupa accident, din cauza ranilor grave. Surse informate ne-au precizat ca romanul plecase in Irak prin intermediul unei societati ungare. Ambasada Romaniei la Bagdad se va ocupa de formalitatile necesare repatrierii corpului neinsufletit. (Lavinia Tudoran)

Sase norocosi au luat cate 5.000 USD la "5 din 40"

Premiul de la prima categorie a tragerii "5 din 40" de ieri a ajuns la patru participanti care au castigat 182.272.500 lei. Varianta castigatoare a fost: 18, 14, 11, 23, 29 si 20, iar fondul de castiguri a insumat 1.458.180.000 lei. La categoria a II-a doi participanti s-au ales tot cu 182.272.500 de lei, iar la ultima categorie 710 jucatori au luat 513.443 lei. In cadrul tragerii "Joker", la prima categorie s-a inregistrat report, iar la urma- toarea doua persoane au luat 166.294.500 lei. Numerele extrase au fost 44, 36, 20, 11, 22 + 19. (Dana Purgaru)

1,8 milioane locuri de munca in minus

Populatia ocupata a scazut cu 1,8 milioane de persoane in perioada 1990-2003, de la 10,84 milioane de persoane la 9,04 milioane de persoane, reiese din datele Institutului National de Statistica. Populatia activa (populatia ocupata si somerii) insuma, la sfarsitul anului trecut, 9,691 milioane de persoane, in vreme ce populatia inactiva depasea 12 milioane de persoane. Majoritatea populat iei ocupate a fost reprezentata, in 2003, de barbati (55% din total) si de oraseni (51,7%). In acelasi timp, rata somajului a fost de 6,7% la nivelul tarii, mai ridicata la orase (8,9%) si mai scazuta in mediul rural (4,3%).

Greva generala la santierul Daewoo

Aproape 2.000 de angajati ai Santierului Naval Daewoo Mangalia au declansat, ieri dimineata, greva generala pe durata nedeterminata, ei protesta nd in incinta santierului si strigand ca vor salarii mai mari, in semn de protest fata de refuzul patronatului de a majora salariile. Alaturi de protestatari se afla si secretarul general al BNS, Matei Bratianu (foto). Directorul de Resurse Umane al Santierului Naval Daewoo Mangalia, Gemal Memetcea, i-a acuzat pe angajat i ca in timpul protestelor de dimineata au distrus cateva aparate de sudura, insa liderul sindical Marin Florian respinge acuzatiile, spunand ca salariatii au protestat pasnic in incinta santierului. (Mariana Craciun

Miei sacrificati dupa paravane

Mieii vor fi sacrificati, la Bistrit a, in spatele unor paravane, pentru a nu starni mila trecatorilor, a declarat, ieri, dr. Florian Bor, directorul Direct iei Veterinare Bistrita-Nasaud, citat de Mediafax. In pietele din orase vor fi amenajate, in perioada Pastelui, spatii speciale pentru sacrificarea mieilor, care vor fi supravegheate de medicii veterinari din zona.

Poduri furate si duse la fier vechi

Doi frati din localitatea Barzesti, judetul Vaslui, au fost retinuti de politie dupa ce in urma cu cateva zile mai multi sateni din comuna Stefan cel Mare s-au plans la politie ca le-au disparut podurile din sat. Anchetatorii au stabilit ca fratii Alin si Vasilica B. au sustras tuburi si punti metalice, care erau folosite de localnici drept poduri de trecere peste santuri si canale. Fratii s-au ales cu dosare penale.

Muncitorii au luat cu asalt Prefectura

Circa 50 de salariati ai SC Cugir SA au pichetat, timp de doua ore, Prefectura judetului Alba. Intr-o atmosfera mai degraba de vacanta, sub supravegherea catorva politisti si jandarmi, protestatarii, inarmati cu portavoce si pancarte, au strigat lozinci antiguvernamentale si anti-PSD. Presedintele Sindicatului "Apararea" din SC Cugir SA, Ioan Neagu, a declarat ca muncitorii vor continua seria protestelor deoarece pachetul legislativ convenit de sindicate cu ministrii de resort nu a fost inca promovat de Guvern. Protestatarii cer privatizarea urgenta a SC Cugir SA si acordarea a 36 de salarii compensatorii muncitorilor disponibilizati. (Lucian Dobrater)

×
Subiecte în articol: observator