x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

18 Mar 2004   •   00:00
Deputatii s-au aliat cu Basescu

Primarul Capitalei a fost invitat ieri la audieri in Comisia pentru cercetarea abuzurilor a Camerei Deputatilor, pe tema amplasarii Catedralei Mantuirii Neamului. Basescu a declarat ca nu va autoriza amplasarea catedralei in Parcul Carol. El a spus ca, daca transferul acestui parc de la Primaria Capitalei la Primaria Sectorului 4 va fi aprobat astazi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, va ataca decizia in contencios administrativ. Deputatii din comisie au fost de acord ca trebuie gasit un alt amplasament pentru catedrala si au decis formarea unei comisii pentru studierea problemei. (Dana Piciu)

Buluceala pe locurile CSM

Proiectul legii de organizare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a starnit din nou discutii aprinse. Controversele au fost declansate de norma care cere prezenta in CSM a doi reprezentanti ai societatii civile. Trimisii patronatelor, ai sindicatelor si ai ONG au luptat sa-si prezinte fiecare motivele pentru care ei si nu altii ar trebui sa intre in consiliul care va garanta independenta Justitiei in Romania. Prezent la dezbateri, ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, i-a trezit la realitate pe cei care aproape se certau pentru un loc in CSM. (Miruna Pasa)

Noi modificari la legea adoptiilor

Deputatii din Comisia juridica au modificat ieri Ordonanta de urgenta privind suspendarea adoptiilor internationale, parlamentarii stabilind sa fie suspendate si adoptiile internationale care se afla pe rolul vreunei instante. Secretarul de stat Gabriela Coman a declarat insa ca dosarele de adoptie internationala aflate pe rolul instantelor trebuie finalizate. Ea a explicat ca exista un principiu de drept potrivit caruia o actiune aflata pe rolul instantei la data aparitiei unei noi legi isi continua cursul conform prevederilor legislative aflate anterior in vigoare. (Dana Piciu)

"Litoral pentru toti"

Persoanele cu venituri reduse pot petrece o saptamana la mare, in perioada 1 mai-15 iunie, cumparad bilete la preturi reduse prin programul "Litoral pentru toti". Biletele sociale costa 549.000 de lei la hotelurile de o stea, respectiv 649.000 de lei la unitatile de doua stele si pot fi cumparate numai de elevi, studenti, someri, pensionari, invalizi, veterani de razboi, revolutionari si urmasi ai acestora. Celelalte persoane pot cumpara bilete de 799.000 de lei (o stea), 899.000 de lei (doua stele) si 999.000 de lei (trei stele). La program participa toate statiunile de pe Litoral, cu exceptia Eforie Sud si Costinesti, oferta totalizand 12.000 de locuri.

Umanistii merg in Senat cu profitul reinvestit

Secretarul general al Partidului Umanist din Romania, CodrutSeres, a anuntat ieri ca umanistii nu renunta la modificarea Codului Fiscal privind eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, in ciuda avizului negativ al Guvernului. Executivul se impotriveste acestei masuri, desi premierul recunoaste in raspunsul la o interpelare ca Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie sprijina proiectul PUR. Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit vizeaza atat stimularea capitalului autohton si dezvoltarea afacerilor, cat si cresterea numarului de salariati. (Oana Stancu)

Grup parlamentar mixt la Camera

Zece deputati, din care patru membri PUR, iar ceilalti independenti, au cerut ieri Biroului Permanent al Camerei Deputatilor acceptul de a-si forma un grup parlamentar. Deputatii doresc sa formeze un grup parlamentar mixt denumit "Si parerea noastra conteaza ", in conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputatilor care ofera aceasta posibilitate. Cererea a fost inaintata Comisiei juridice care urmeaza sa hotarasca daca deputatii isi pot face sau nu grup mixt. (Dana Piciu)

Romania poate fi tinta teroristilor

"In plan teoretic, Romania poate fi pe lista gruparilor teroriste ", a declarat ieri Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor. Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta privind sistemul national de management al situatiilor de urgenta, deoarece a crescut numarul amenintarilor privind securitatea nationala, gradul de implicare a Romaniei la actiunile antiteroriste, iar actualul sistem legislativ nu contine reglementari clare in domeniul prevenirii si gestionarii situatiilor de urgenta. (Ion Alexandru)

Cautatori de comori la Adamclisi

Trei persoane care efectuau sapaturi neautorizate in zona cetatii Adamclisi din judetul Constanta au fost depistate de politistii din localitate. Cei trei se aflau la 12 kilometri de localitatea Aliman si aveau asupra lor cazmale cu care sapau intr-o zona in care se afla un sit arheologic. Ei le-au declarat politistilor ca sunt someri si ca se afla in cautare de plante si radacini rare. Directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Gheorghe Papuc, a declarat ca in zona cetatii Adamclisi se afla vestigii romane din secolele IV-III ..Hr. care pot deveni tinta cautatorilor de comori. (Mariana Craciun)

Altex si BCR - cel mai avantajos sistem

Pentru un milion de lei pe luna, o familie isi poate dota intreaga locuinta cu electronice si electrocasnice. Altex, cea mai mare retea de magazine electronice, electrocasnice si IT, impreuna cu Banca Comerciala Romana (BCR), cel mai puternic grup financiar din Romania, a lansat ieri cel mai avantajos sistem de finantare pentru achizitionarea bunurilor de folosinta indelungata. Clientii Altex au posibilitatea de a cumpara produse in rate, fara avans si fara girant, pe o perioada de pana la cinci ani, prin sistemul de creditare al BCR. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: observator