x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 8 iunie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 8 iunie 2004

08 Iun 2004   •   00:00

A cerut 500 de milioane unui criminal

O craioveanca a fost retinuta ieri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA), pentru trafic de influenta, dupa ce in perioada februarie-mai 2001 a pretins si primit suma de 500 de milioane de lei de la o persoana condamnata pentru omor. Mihaela Vlaicu a promis familiei lui Daniel Turcanu, condamnat pentru omor la 20 de ani de inchisoare, ca poate interveni pe langa unii magistrati de la Curtea Suprema de Casatie si Justitie si Parchetul General pentru promovarea unui recurs in anulare, astfel incat sa se retina "legitima aparare", ceea ce ar fi insemnat reducerea sentintei. (Cristian Vasilcoiu)

Casetofonul din cavou

Unui ploiestean i-a fost intocmit un dosar penal pentru profanare de morminte, dupa ce a luat dintr-un cavou un casetofon. Pentru ca isi facea veacul in zona Cimitirului Eternitatea din Ploiesti, Stoica Stoica a vazut cand o familie mai avuta a asezat intr-un cavou un casetofon. Barbatul de 41 de ani s-a gandit ca e pacat ca aparatul sa "putrezeasca" sub pamant, motiv pentru care a luat cu de la el putere casetofonul. El a fost prins de politistii ploiesteni, care i-au deja dosar penal. (Nina Marcu)

"Nu" terorismului

Reprezentanti ai unor structuri de cooperare multilaterala la nivel european au discutat ieri in cadrul unei reuniuni, la Viena, despre prioritatile in lupta impotriva terorismului. Directorul Serviciului de Informatii Externe, Gheorghe Fulga (foto), a fost prezent la dezbateri in calitate de membru al troicii "Conferintei Serviciilor de Informatii din Sud-Estul Europei". Fulga a evidentiat demersurile serviciilor de informatii romane in combaterea terorismului international si a amenintarilor transfrontaliere care se manifesta in sud-estul Europei.

Procesul se reia la Brasov

Procesul lui Ilie Marcel Tundrea va fi reluat astazi la Brasov, in urma cererii acestuia formulata la data de 25 mai si aprobata prin hotar.re a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, transmite Rompres. Tundrea a fost condamnat in anul 1993, de catre Tribunalul Gorj, la 25 de ani de inchisoare pentru sav.rsirea infrac- tiunilor de viol si omor calificat, evenimente petrecut in anul 1992 pe teritoriul localitatii sale de domiciliu, Pojogeni. Tribunalul Gorj a dispus, in sedinta de la 4 mai, suspendarea executarii sentintei de condamnare si punere in libertate a inculpatului, dupa 12 ani de detentie.
×
Subiecte în articol: observator