x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Occupy Bucharest"! Românii, chemaţi la proteste în Piaţa Unirii, pe 15 octombrie

"Occupy Bucharest"! Românii, chemaţi la proteste în Piaţa Unirii, pe 15 octombrie

14 Oct 2011   •   11:29
"Occupy Bucharest"! Românii, chemaţi la proteste în Piaţa Unirii, pe 15 octombrie

Dupa modelul "Occupy Wall Street", romanii sunt chemati in Piata Unirii din Bucuresti, pe 15 octombrie. "Puterile lumii lucreaza in beneficiul catorva, ignorand majoritatea si pretul uman si de mediu pe care trebuie sa se sfarseasca", spun initiatorii actiunii, care indeamna la proteste pasnice.

Pe retelele de socializare a inceput sa circule un banner care ii indeamna pe romani sa se stranga pe 15 octombrie in Piata Unirii din Capitala la actiunea "Occupy Bucharest". In fapt, va fi o miscare de protest globala care se va desfasura pe 15 octombrie impotriva celor pe care populatia ii considera vinovati pentru criza financiara.

"Incepand cu America pana in Asa si Europa, oamenii protesteaza pentru a-si cere drepturile si o democratie adevarata. Este timpul sa ne reunim cu totii si sa manifestam pasnic. Puterile lumii muncesc doar pentru propriile beneficii, ignorand dorintele majoritatii. Aceasta situatie intolerabila trebuie sa inceteze. Pe 15 octombrie, ne intalnim in strada pentru a initia schimbarea globala pe care o dorim. Vom demonstra pasnic, vom discuta si ne vom organiza pana vom obtine ceea ce ne dorim. A venit timpul sa ne unim. A venit timpul ca ei sa asculte", este indemnul initiatorilor actiunii de protest.

Site-ul central al miscarii este http://15october.net.

Miscarea "Occupy Wall Street" protesteaza impotriva confiscarii ipotecilor imobiliare, ratei inalte a somajului si impotriva fondurilor de salvare a multor companii si institutii financiare americane, aprobate in 2008.

×