x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștiul, tot mai aproape de scenariul roșu de COVID

Bucureștiul, tot mai aproape de scenariul roșu de COVID

de Alice Petrescu    |    09 Oct 2020   •   11:56
Bucureștiul, tot mai aproape de scenariul roșu de COVID

Medicul Octavian Jurma a analizat evoluția pandemiei din țara noastră și explică, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca Bucurestiul poate ajunge in saptamana 12-18 octombrie 2020 la un indice al infectarilor de peste 3 la mia de locuitori. El susține că la depasirea acestui indice se pune in discutie carantinarea localitatii.

"Bucuresti are astazi ( joi 8 octombrie 2020) o incidenta de 2.31 la mie (raportat la populatia oficiala INS de 2,151,665 locuitori) si va intra in scenariu rosu de saptamana viitoare cand va depasi rata de incidenta de 3 la mie. Este aproape o certitudine statistica si nu mai putem face nimic sa prevenim asta", arata medicul, potrivit caruia se mai poate face un singur lucru pentru diminuarea efectelor cresterii numarului de cazuri.

 



"Ceea ce putem sa prevenim prin masuri luate astazi este depasirea pragului de 750 de cazuri noi pe zi saptamana viitoare si a celui de 1,000 de cazuri noi pe zi in 2-3 saptamani.

Aceasta rata inseamna ca ai o probabilitate de 100% ca unul din fiecare 500 de oameni pe care ii intalnesti a fost infectat in ultimele 14 zile. Daca te vei infecta si tu depinde doar de tine si de disciplina cu care porti masca si pastrezi distanta cand iesi din casa si iti faci igiena mainilor cand intri in casa sau intr-un spatiu inchis. Nu trebuie deci sa refuzam masurile de protectie, trebuie sa le cerem. Insa pentru ca populatia sa isi faca datoria trebuie ca si autoritatile in frunte cu guvernul sa isi faca datoria", a mai scris medicul Jurma, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma