x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID-19 la un milion de locuitori

Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID-19 la un milion de locuitori

27 Oct 2021   •   16:43
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID-19 la un milion de locuitori
Sursa foto: Sursa: Facebook

România a depășit recordul mondial de decese COVID la un milion de locuitori, spune epidemiologul Octavian Jurma: „Valul de decese va continua să crescă pentru cel puțin încă o săptămână, chiar dacă valul de cazuri a început să scadă. Noile restricții sunt un exercițiu de cosmetică”, spune acesta.

„Au săvârșit-o! Au crucificat poporul ăsta! Valul 4 a ajuns nestânjenit la vârf săptămâna trecută și măsurile luate săptămâna asta par acum doar un exercițiu de cosmetică menit să ascundă această atrocitate inimaginabilă într-o țară care se pretinde creștină”, declară epidemiologul.

Potrivit unui grafic prezentat de medic, România a depășit recordul mondial absolut, de la începutul pandemiei până azi, de decese din cauza COVID-19 la un milion de locuitori.

Octavian Jurma susține că valul de decese va continua să crescă pentru cel puțin încă o săptămână, chiar dacă valul de cazuri a început să scadă.

„Niciun alt stat nu și-a lăsat nepăsător poporul să moară într-o asemenea măsură de COVID-19 fără să facă nimic să împiedice catastrofa, dimpotrivă, îndepărtând măsurile de limitare rămase din valurile trecute. Niciun alt stat nu și-a învinuit poporul pentru că a căzut în prăpastia în care l-a îndemnat să intre. Această atitudine monstruoasă față de viața semenilor nu poate rămâne și de data această trecută cu vederea pentru că se va repeta, așa cum se repetă deja de 3 valuri tocmai din convingerea că pot scapa cu vorba pe moarte călcând. PS. Un sfat pentru cei din ministere și instituții. Cereți ordin scris pentru orice vi se cere să faceți în perioada asta ca să nu descoperiți că este, de fapt, o ilegalitate”, adaugă sursa citată.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma decese COVID