x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofiţer de poliţie judiciară, reţinut de DNA pentru mită.

Ofiţer de poliţie judiciară, reţinut de DNA pentru mită.

10 Iun 2011   •   10:27

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Nicolae Gabriel Pistolea, ofiter de politie cu gradul de subcomisar in cadrul Politiei orasului Gaesti - compartimentul investigatii criminale. El urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Ploiesti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

El a fost retinut dupa ce, ieri, a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 200 de euro. In sarcina lui Nicolae Gabriel Pistolea procurorii DNA au retinut infractiunea de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada mai - iunie, inculpatul Pistolea, in calitate de ofiter de politie judiciara, a acceptat promisiunea remiterii de un denuntator a sumei de 200 euro, a pretins si a primit de la denuntator un telefon mobil si a primit de la acelasi denuntator suma de 300 lei.

"Banii si telefonul au fost pretinse si primite cu titlu de mita pentru ca inculpatul Pistolea sa isi incalce atributiile de serviciu si sa constituie un dosar penal pe numele unui prieten al denuntatorului care era arestat preventiv intr-o alta cauza penala. In concret, inculpatul ar fi trebuit sa inceapa urmarirea penala fata de aceasta persoana pentru o infractiune pe care nu o savarsise urmand ca, folosind un artificiu juridic, persoana arestata sa beneficieze de reducerea perioadei de detentie", se mai arata in comunicat.

×