x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofiţer din Otopeni, complicele ucigaşului studentei japoneze: Poliţistul ar fi falsificat acte într-un dosar al criminalului

Ofiţer din Otopeni, complicele ucigaşului studentei japoneze: Poliţistul ar fi falsificat acte într-un dosar al criminalului

25 Sep 2012   •   09:16
Ofiţer din Otopeni, complicele ucigaşului studentei japoneze: Poliţistul ar fi falsificat acte într-un dosar al criminalului

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala pe numele lui Gica Stefanache, ofiter de politie judiciara al Politiei orasului Otopeni, pentru fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si favorizarea infractorului. Polititul ar fi savarsit grave abateri in investigarea unui dosar in care era implicat Vlad Nicolae, ucigasul studentei japoneze.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, dosarul avea ca obiect infractiunile de viol, violare de domiciliu si distrugere savarsite de Vlad Nicolae impotriva unei femei.

"Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, invinuitul Stefanache Gica a inserat in cuprinsul unui proces-verbal de consemnare a unei declaratii orale a partii vatamate P. S. (proces-verbal pe care ofiterul de politie l-a intocmit si semnat) mentiuni necorespunzatoare realitatii", sustin procurorii.

Totodata, in cuprinsul acestui proces-verbal, politistul a falsificat semnaturile de la rubricile "Martor asistent" si "Persoana audiata", dupa care a folosit acest inscris fals pentru a fundamenta propunerea de neincepere a urmaririi penale pe care a facut-o in dosar.

In acest context, politistul a impiedicat tragerea la raspundere penala a lui Vlad Nicolae, autor al infractiunilor de viol, violare de domiciliu si distrugere.

In seara zilei de 15 august, Vlad Nicolae a abordat o studenta japoneza, in incinta Aeroportului "Henri Coanda", oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi. Barbatul a urcat cu tanara in taxi, insa cei doi au coborat dupa parcurgerea unei distante scurte, intr-o zona in care drumul este marginit de ambele parti de padure.

Peste doua zile, cadavrul japonezei a fost descoperit intr-o padure din zona DN 1 Corbeanca. Femeia, in varsta de 20 de ani, prezenta leziuni la nivelul capului si al toracelui, dar si pe picioare, iar concluziile autopsiei medico-legale au fost ca moartea a fost violenta.

Procurorii au descoperit apoi ca Vlad Nicolae mai este suspect in sapte dosare de talharie, omor si viol, ramase nesolutionate, ca urmare a neprofesionalismului unor procurori si politisti.

×