x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofiţer DNA, cercetat pentru transmiterea de informaţii nedestinate publicităţii legate de dosare penale

Ofiţer DNA, cercetat pentru transmiterea de informaţii nedestinate publicităţii legate de dosare penale

de Agerpres    |    23 Iul 2014   •   13:08

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus sesizarea instanţei de judecată în cazul unui ofiţer de poliţie judiciară, care lucra în cadrul acestei structuri.

Ofiţerul de poliţie judiciară, Valentin Tătar, a fost cercetat pentru că ar fi transmis informaţii legate de două dosare penale aflate în cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES, pe numele lui Valentin Tătar, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârşirea în concurs a trei infracţiuni.

'În perioada ianuarie - iunie 2014 inculpatul Tătar Valentin a transmis unor persoane informaţii nedestinate publicităţii, din două dosare penale', se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, ofiţerul a recunoscut comiterea faptelor pentru care a fost cercetat şi a acceptat încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală.

Ofiţerul a mai declarat şi că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Potrivit unor surse judiciare, Valentin Tătar ar fi transmis informaţii legate de cercetarea efectuată de procurorii DNA în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care la finalul lunii mai a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

Dosarul de urmărire penală a fost trimis la Tribunalul Cluj.

×
Subiecte în articol: ofiter de politie juduciara ofiter dna