x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ohanesian a făcut publice primele imagini din "beciul morţii"

Ohanesian a făcut publice primele imagini din "beciul morţii"

14 Noi 2010   •   11:54
Ohanesian a făcut publice primele imagini din "beciul morţii"

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a făcut publice mai multe fotografii din temniţa în care a fost ţinut captiv 51 de zile, alături de Marie-Jean Ion şi Sorin Mişcoci. Este vorba de o fermă aflată în apropierea capitalei irakiene.

Imaginile le-a obtinut de la un alt prizonier în "beciul mortii", Roy Hallums, care a publicat, in acest an, cartea "Buried Alive: The True Story of Kidnapping, Captivity, and a Dramatic Rescue" (Ingropaţi de vii: Povestea adevarată a unei răpiri, captivităţi şi salvări dramatice).

Cei trei români au stat într-un beci mai mic decât înălţimea unui om, pe paturi din metal, fără curent electric. Uşa beciului era blocată cu uşa unui frigider vechi, iar în camera gardienilor era un televizor spart.

"Erau şi nişte pomi fructiferi în curte, pentru că ne aduceau din când în când câte o caisă", şi-a amintit Ovidiu Ohanesian, la emisiunea Q&A de la Antena 3.

"Rapitorii nostri erau suniti, ştiu asta pentru că în primele zile am stat în casa familiei lui Munaf, lucru de care ştiau unii dintre noi", a spus Ohanesian.

Jurnalistul a declarat că în beciul în care a stat alături de Marie Jean Ion şi Sorin Mişcoci au fost ţinuţi iniţial 11 oameni.

 

×