x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olanda se opune în continuare intrării României şi Bulgariei în Schengen: Aderarea nu este în cărţi!

Olanda se opune în continuare intrării României şi Bulgariei în Schengen: Aderarea nu este în cărţi!

14 Sep 2012   •   07:45
Olanda se opune în continuare intrării României şi Bulgariei în Schengen: Aderarea nu este în cărţi!

Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, a anuntat Guvernul interimar intr-o informare catre parlamentari, relateaza DutchNews.nl.

Cabinetul a reactionat la un nou raport al Uniunii Europene privind progresele inregistrate de cele doua tari in reformarea sistemului juridic si combaterea coruptiei.

In document, Guvernul sustine ca Romania si Bulgaria au inregistrat progrese importante, dar ca sunt necesare mai multe rezultate concrete "pentru a fi siguri ca reformele sunt sustenabile si ireversibile".

Potrivit textului, "aceste rapoarte arata ca aderarea la Schengen cu drepturi depline a Romaniei si Bulgariei nu este in carti".

Olanda s-a opus ca solutia de compromis care ar permite trecerea fara pasaport prin aeroporturile si porturile din Romania si Bulgaria sa fie discutata in cadrul intalnirii din 20 septembrie, a ministrilor europeni de justitie si de interne.

×