x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei, a fost demis

Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei, a fost demis

de Mara Raducanu    |    17 Ian 2011   •   17:58
Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei, a fost demis
Sursa foto: /Agerpres

146947-agerpres-4667430.jpg

Iată că, la început de 2011, urmările de la celebrul miting al poliţiştilor de la porţile Cotroceniului, din 24 septembrie 2010, au ajuns şi în ograda Jandarmeriei. După demisia de onoare a lui Vasile Blaga, Traian Igaş, actualul boss de la Interne, a curăţat încet-încet “vechea gardă”. A urmat demiterea lui Petre Tobă, fostul şef al Poliţiei Române, iar luni i-a bătut ceasul şi lui Olimpiodor Antonescu (foto), şeful Jandarmeriei Române.

Asta după ce, culmea, prin luna decembrie, cei demişi luni au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu pentru “merite profesionale deosebite”. Olimpiodor Antonescu şi prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugină, au fost demişi de la conducerea instituţiei, în urma scandalului privind angajările ilegale din IGJR, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva lor. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, a anunţat luni că Parchetul ICCJ a început urmărirea penală în cazul lui Olimpiodor Antonescu şi Nicolae Rugină. Generalul locotenent Olimpiodor Antonescu este acuzat de neglijenţă în serviciu, în timp ce generalul Nicolaie Rugină este învinuit de fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, iar colonelul Marian Grigoriu, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la fals.

Totodată, au fost destituiţi din funcţii comisarii Ioan Valentin Opriţescu, Constantin Toleriu şi colonelul Marian Grigoroiu. Împotriva acestora s-a început urmărirea penală în dosarul în care sunt cercetaţi şi Gheorghe Nicolaie Rugină, fostul şef al resurselor umane din MAI, Adrian Pătraşcu şi fostul secretar general al MAI, Cristian Baci. Costel Gavrilă, de la IJJ Dâmboviţa, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române în locul lui Olimpiodor Antonescu, demis de la conducerea instituţiei ca urmare a începerii urmăririi penale a sa în dosarul angajărilor ilegale din IGJR.

×
Subiecte în articol: observator