x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam, CONDAMNAT DEFINITIV la 23 de ani şi 4 luni de închisoare

Omar Hayssam, CONDAMNAT DEFINITIV la 23 de ani şi 4 luni de închisoare

27 Mar 2015   •   12:44
Omar Hayssam, CONDAMNAT DEFINITIV la 23 de ani şi 4 luni de închisoare

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 23 ani și 4 luni închisoare, prin contopirea pedepselor primite de acesta în trei dosare, informează Agerpres. Curtea supremă a menținut decizia dată în luna februarie de Curtea de Apel Ploiești, instanță care a stabilit contopirea pedepselor ca urmare a unei sesizări formulate de Comisia de evaluare a incidenței aplicării legii penale mai favorabile din cadrul Penitenciarului Mărgineni privindu-l pe Omar Hayssam.

În baza noului Cod penal, unele dintre aceste pedepse repuse în individualitatea lor au fost reduse, instanța stabilind la final pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 13 ani și patru luni închisoare, rezultată după aplicarea noilor prevederi penale în dosarul răpirii jurnaliștilor.

La această pedeapsă instanța a adăugat un spor de o treime din totalul de 30 de ani al celorlalte pedepse principale, astfel că, în final, Omar Hayssam va executa 23 de ani și patru luni de închisoare.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instanțele din România în trei dosare în care a fost trimis în judecată de DIICOT, el primind 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck" și trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu". El a reușit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în țară pe 19 iulie 2013. Omar Hayssam este încarcerat în prezent în Penitenciarul Mărgineni.

×
Subiecte în articol: omar hayssam