x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani şi motorina cu 6 bani/litru

OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani şi motorina cu 6 bani/litru

02 Mar 2011   •   09:31
OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani şi motorina cu 6 bani/litru
154337-.jpgCompania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de aseară preţurile de referinţă la benzină cu 8 bani/litru şi la motorină cu 6 bani/litru, ca urmare a creşterii nivelului accizelor.

"Până la această dată, produsele cu conţinut de biomasă beneficiau de o acciză redusă. Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care conţin în volum produse obţinute din biomasă au fost abrogate începând de astăzi (marţi, 1 martie, n.r.), ceea ce a generat o creştere a preţurilor de referinţă cu 8 bani/litru pentru benzine cu conţinut de minim 5% biomasă şi cu 6 bani/litru pentru motorine cu conţinut de minim 5% biomasă", au anunţat seară reprezentanţii OMV Petrom, informează mediafax.ro.

Astfel, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 5,07 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,45 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,21 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,87 lei/litru.

Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,26 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,28 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 5,06 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,60 lei.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 25 februarie, când compania a scumpit carburanţii cu 9 bani/litru.

×