x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ONG-urile fac presiuni asupra politicienilor

ONG-urile fac presiuni asupra politicienilor

25 Ian 2012   •   21:00

Un grup de 25 de ONG-uri solicita clasei politice sa ia in considerare cu 'maxima responsabilitate' principalele revendicari ale manifestantilor, respectiv demisia presedintelui Traian Basescu, a Guvernului si declansarea anticipatelor necomasate. Potrivit unui comunicat semnat de reprezentantii celor 25 de ONG-uri, solicitarile 'extreme' ale manifestantilor subliniaza existenta unor grave disfunctii ale sistemului democratic.

ONG-urile semnatare considera ca schimbarea mediului politic nu se poate face decat prin asumarea de catre toate partidele a unor masuri care sa previna incalcarea principiilor statului de drept, guvernarea discretionara, fara respectarea Constitutiei si a cadrului legal, fara participarea tuturor actorilor sociali la decizia publica si distribuirea netransparenta si arbitrara a resurselor publice.

ONG-urile semnatare arata ca au propriile propuneri, recomandari si revendicari menite sa conduca la 'reinventarea' clasei politice si sunt pregatite sa le discute cu toate partidele politice atat timp cat revendicarile protestatarilor sunt tratate cu maxima responsabilitate. De asemenea, ele inivita toate partidele politice sa fie responsabile si sa arate respect celor care protesteaza in aceste zile. Printre cele 25 de ONG-uri semnatare se numara Asociatia Pro Democratia, Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch, Transparency International Romania, APADOR-CH, Centrul pentru Jurnalism Independent si Centrul de Resurse Juridice.

×
Subiecte în articol: observator