x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ONU: Cei mai mulți ucraineni s-au refugiat în Polonia. România este a doua destinație a refugiaților

ONU: Cei mai mulți ucraineni s-au refugiat în Polonia. România este a doua destinație a refugiaților

30 Mar 2022   •   21:30
ONU: Cei mai mulți ucraineni s-au refugiat în Polonia. România este a doua destinație a refugiaților
Sursa foto: Hepta

Aproximativ patru milioane de persoane din Ucraina au fugit din țară de la începutul războiului cu Rusia, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Cele mai multe au ajuns în Polonia și România, arată statisticile ONU.

Potrivit estimărilor ONU, șase milioane de persoane sunt strămutate în Ucraina, ceea ce înseamnă că cel puțin 10 milioane de oameni și-au părăsit casele de la 24 februarie.

Mulți dintre cei care au fugit din calea războiului au plecat peste granițe. Aproximativ patru milioane de persoane au părăsit Ucraina din momentul în care rușii au invadat țara.

ONU arată că până la 29 martie Polonia a primit cel mai mare număr de refugiați, în timp ce alții au fugit în Ungaria, Moldova și România.

Agenția ONU pentru Refugiați susține că Polonia a acceptat 2.336.799 de refugiați ucraineni, România - 608.936, Moldova - 387.151, Ungaria - 364.804 și Slovacia - 281.172. De asemenea, sunt 350.632 de persoane care au ajuns în Rusia și 10.902 care s-au refugiat în Belarus.

×
Subiecte în articol: refugiați