x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Operaţia a durat două ore şi s-a încheiat cu bine

Operaţia a durat două ore şi s-a încheiat cu bine

08 Ian 2012   •   10:34
Operaţia a durat două ore şi s-a încheiat cu bine

UPDATE: Mircea Lucescu a iesit din operatie, este in siguranta si a fost dus la clinica de terapie intensiva, a anuntat managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Catalin Carstoiu, duminica, in jurul orei 20:00. Operatia a durat aproximativ doua ore si a fost efectuata de o echipa multidisciplinara, coordonata de profesorul Vinereanu. Din echipa de specialisti au facut parte prof. dr. Copaciu, Florin Chirculescu, sefi de sectie la SUUB, precum si prof. dr. Cordos, sef de sectie la Institutul de Penumologie "Marius Nasta'.

Prof. Cordos a declarat ca operatia s-a incheiat cu bine, ca nu au fost descoperite leziuni pulmonare si ca au fost fixate coastele afectate. Din fericire, hematomul a fost provocat exclusiv de traumatism. "Speram ca sa evolueze bine, mai ales ca este un tip robust, si sa paraseasca cat mai repede si fara complicatii spitalul', a mai spus prof. dr. Cordos.

Prof. dr. Copaciu, seful sectiei ATI din cadrul SUUB, a precizat ca "agravarea usoara inregistrata in cursul zilei de duminica a condus echipa multidisciplinara la decizia unei interventiei chirurgicale'.
Managerul SUUB, prof. dr. Catalin Carstoiu a anuntat ca, zilnic, pana la externare, va fi dat un comunicat privitor la starea de sanatate a antrenorului Mircea Lucescu.

UPDATE: Cel mai mare profesor de chirurgie a toracelui, profesorul Cordos, seful Clinicii de chirurgie toracica de la Institutul de Pneumologie M. Nasta, sofa in mare graba spre Spitalul Universitar pentru a-l opera pe Mircea Lucescu. Profesorul Cordos fusese chemat si sambata la un consult la patul lui Mircea Lucescu si sustinuse ferm ca e bine sa se intervina chirugical pentru rezolvarea acumularii de lichid si sange in torace. Interventia chirurgicala nu este una de mare dificultate si pronosticul este optimist in ceea ce priveste indepartarea efectelor accidentului suferit vineri in Capitala de Mircea Lucescu. Prof. Cordos a spus ca daca se va face opoeratie vor fi fixate cu aceasta ocazie si coastele fracturate, scurtandu-se astfel semnificativ perioada de sutura a coastelor.

UPDATE: Potrivit ultimelor informatii, tehnicianul roman va intra in sala de operatii mult mai devreme decat se anuntase, interventia chirurgicala fiind programata pentru ora 15.

Medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti au anuntat duminica, la pranz, ca Mircea Lucescu va fi supus in aceasta seara unei interventii chirurgicale prin care se doreste indepartarea sangelui din cavitatea toracica.

Altfel, cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimata la 16 miliarde de dolari, gratie careia ocupa locul 39 in topul Forbes al miliardarilor lumii, Rinat Ahmetov a ajuns duminica la pranz in Bucuresti.

Avionul privat al miliardarului ucrainean a aterizat la pranz pe aeroportul Baneasa, acolo unde patronul lui Sahtior Donetk a fost asteptat, printre altii, de Razvan Rat, aflat la Bucuresti inca de sambata, impreuna cu medicul echipei ucrainiene, care l-a vizitat pe Mircea Lucescu la spital.

Ahmetov nu va sta la Bucuresti decat cateva ore, interval in care il va vizita pe antrenorul echipei pe care o patroneaza. Inainte de a ajunge la spital, Ahmetov, care l-a avut ca translator pe Razvan Rat, a vorbit pentru cateva minute cu presa.

"Mircea nu este doar antrenorul lui Sahtior, este si un prieten al meu", a spus Ahmetov, care a declarat ca are incredere in competenta medicilor romani: "Daca Mircea are incredere in ei, atunci si eu am incredere ei. Mircea este noroc ca este in viata."

×