x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Operaţiunea Raed Arafat, la Sighetul Marmaţiei

Operaţiunea Raed Arafat, la Sighetul Marmaţiei

18 Feb 2012   •   21:00
Operaţiunea Raed Arafat, la Sighetul Marmaţiei

UPDATE 18:15 - Chestorul Liviu Popa, seful Politiei Romane, a anuntat ca echipele de criminalisti si de specialisti sunt pregatite pentru investigatii, dar nu vor intra in zona afectata de explozie pana nu exista certitudinea ca nu mai este nici un risc.

UPDATE 16:35 - Reteaua de gaz a cladirii din Sighetu Marmatiei in care au avut loc cele doua explozii ar fi fost verificata in urma cu cateva zile, potrivit unuia dintre chiriasi. Se pare ca specialistii nu au depistat nicio problema. "Nu s-a simtit niciun miros de gaz. Nu imi dau seama ce s-a intamplat", a spus avocatul, potrivit Mediafax.

UPDATE 15:57 - Aeronava care a plecat de la Baia Mare catre Bucuresti, cu victimele celei de-a doua explozii din Sighetu Marmatiei, a aterizat la Bucuresti.

UPDATE 14:20 - Seful Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, Ioan Ardelean, a declarat ca au fost deschise doua dosare penale in cazul exploziilor produse in localul Eufobia, relateaza eMaramures. Ardelean a spus ca in cazul celei de-a doua explozii s-a deschis o lucrare penala pentru accident de munca, tinand cont de imprejurarile in care s-a produs.

Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat ca primele date in cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmatiei arata ca ar fi fost incalcata o regula elementara, si anume nu ar fi fost intrerupta furnizarea cu gaze si electricitate in cladire.

UPDATE 13:25 - Purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, a declarat ca ministrul de resort Gabriel Berca a dispus ca seful Politiei Romane, Liviu Popa, sa se deplaseze la Sighetu Marmatiei, impreuna cu o echipa de specialisti si cercetare la fata locului pentru a acorda sprijin in derularea anchetei procurorului care se ocupa de caz.

UPDATE 13:10 - Primarul din Sighetu Marmatiei a declarat ca perimetrul unde au avut loc cele doua deflagratii a fost izolat. Potrivit Eugeniei Gojda, din cei noua raniti care au fost transportati la spitalul din Baia Mare, doi sunt in stare foarte grava si doi in stare grava. Directorul companiei de gaze din Sighetu Marmatiei, care se afla la fata locului in momentul producerii exploziei, este unul dintre cei mai grav raniti, a mai spus edilul. Printre ranitii mai grav este si un ofiter de la Investigatii Criminale, care va fi transportat de la Baia Mare la Bucuresti, alaturi de alti raniti, cu un avion militar.

UPDATE 11:53 - "Avem sase paciente de la Baia Mare si un pacient de la Targu Mures. Ele sunt in stare stabila, nu sunt in stare critica. Patru sunt la Terapie Intensiva.Barbatul din Targu Mures, insa, este in stare critica. O parte dintre cei raniti in cea de-a doua explozie vor fi adusi la noi, altii vor fi dusi la Floreasca", a declarat managerul Spitalului de Arsi, Vitalie Stan.

Barbatul de 52 de ani din Targu Mures, aflat in stare critica, a suferit arsuri in explozia ce s-a produs sambata seara intr-un bloc de locuinte din orasul Abrud. Mircea C. a fost diagnosticat cu arsuri de gradele II si III pe 50% din suprafata corpului. Deflagratia a fost provocata de o acumulare de gaze de la o butelie, potrivit Politiei.

UPDATE 11:36 - Vasile Stefanca, manager al spitalului Sighetu Marmatiei, a declarat ca in cea de-a doua explozie au fost zece victime care au suferit arsuri de gradul II si III. Noua dintre acestia vor fi adusi la Baia Mare pentru a putea fi transportati la Bucuresti.

UPDATE 11:30 - Susecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca in cea de-a doua misiune vor fi adusi la Bucuresti cel mai probabil opt, noua raniti. "Ni s-a aprobat si a doua misiune de catre Ministerul Apararii. Avionul este in pregatire ca sa plecam din nou la Sighet. Eu cred ca o sa aducem opt sau noua raniti. N-am multe detalii. Colegii de SMURD Mures ne vor da mai multe informatii. Stim doar ca a doua misiune este certa. Cei adusi deja la Spitalul de Arsi au fost stabili si au fost adusi in conditii de siguranta", a spus Arafat.

UPDATE 11:14 - Raed Arafat a solicitat Ministerului Apararii un avion pentru a aduce la Bucuresti opt dintre victimele celei de-a doua explozii. Avionul urmeaza sa decoleze spre Baia Mare in aproximativ 40 de minute.

UPDATE 10:49 - Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Romane, a declarat ca in cea de-a doua explozie au fost ranite noua persoane: trei politisti, doi pompieri si patru persoane civile, printre care si un notar care avea biroul intr-un imobil alaturat.Cea de-a doua expliozie s-a produs intr-o incapere alaturata celei in care se faceau investigatiile declansate dupa prima explozie.

UPDATE 10:15 - O a doua explozie a avut loc la locul deflagratiei din Sighetu Marmatiei. Din primele informatii, se pare ca exista zece persoane ranite. Printre acestea s-ar afla si ofiteri de politie de la Criminalistica, dar si seful firmei care furniza gaz in cladire. In total, in urma celor doua explozii din imobil, au fost ranite 17 persoane.

"Cea de-a doua explozie s-a soldat cu ranirea a 10 persoane. Nu se stie cauza exploziei. Se presupune ca este vorba despre o infiltrare de gaz, de undeva din apropiere pentru ca acel club nu era racordat la reteaua de gaze. Clubul este in subsol, dar explozia s-a produs la nivelul solului, la toalete", a declarat Eugenia Godja, primarul din Sighetu Marmatiei.

Alexandru Pocol, prefectul Maramuresului a declarat, la Realitatea TV, ca printre raniti sunt militari ISU, cei care desfasurau ancheta si persoane de la local.

UPDATE 09:45 - Cele sase tinere ranite in explozia produsa intr-o discoteca din Sighetu Marmatiei au ajuns, astazi, la ora 9:30, pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti. Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a aprobat efectuarea unui transport umanitar cu o aeronava militara C-27J Spartan, de la Targu Mures si Baia Mare la Bucuresti, pentru salvarea vietii a celor sase persoane. Tinerele au fost asteptate la aeroportul din Capitala de mai multe ambulante, care le vor duce la Spitalul de Arsi. In avionul militar se afla si subsecretarul de stat, medicul Raed Arafat.

Cornel Babut, purtatorul de cuvant al ISU Maramures, a precizat ca explozia nu a fost urmata de un incendiu.

''Interventia s-a declansat in jurul orei de 00,56. Din fericire, daca putem spune asa, nu a fost nevoie de o interventie a pompierilor deoarece explozia nu a fost urmata de un incendiu. Victimele au fost preluate de SMURD Sighetu Marmatiei dupa care au fost aduse la Spitalul Municipal din Sighetu Marmatiei, iar medicii au considerat sa le trimita la Spitalul de Urgenta din Baia Mare'', a spus Cornel Babut, la Realitatea TV.

Explozie, noaptea trecuta, intr-un club din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures. Sapte persoane au fost ranite grav si au fost transportate la spitalul de urgenta Baia Mare. Potrivit actualmm.ro, este vorba despre sase fete si un baiat.

Cele sase fete cu varste cuprinse intre 19 si 23 de ani au arsuri de gradul I, II si III pe 30-35% din suprafata corpului si vor fi aduse la Spitalul de Arsi din Capitala cu un avion militar. Aeronava ar urma sa ajunga in jurul orei 9:30.

Medicul Ioan Loga-Pasty, din cadrul serviciului de urgente din Sighetul Marmatiei, a explicat, pentru emaramures.ro, ca toate victimele au fost in stare grava in momentul in care au ajuns la spital: "Au prezentat arsuri de gradul I si II, predominant, in zonele care au fost expuse, adica neacoperite cu haine. S-a intervenit cu tot ce era necesar, iar, avand in vedere suprafata arsurilor - de 30% - 45% din suprafata corpului, s-a decis transportul in Baia Mare. Ulterior, dupa ce s-a discutat cu superiorii s-a luat decizia transportului pe calea aerului la Bucuresti".

In aeronava sosita pe aeroportul baimarean s-a aflat si secretarul de stat Raed Arafat, care a vrut sa gestioneze persoanal acest caz si sa ajunte la transferul rapid al tinerelor.

Pompierii au stabilit ca gazele s-au acumulat in club de la un birou de avocatura situat deasupra localului. Clubul nu era racordat la reteaua de gaze naturale.



×