x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opinie - Drepturile omului sunt incalcate in tara noastra

Opinie - Drepturile omului sunt incalcate in tara noastra

de Magda Colgiu    |    13 Dec 2005   •   00:00

Minoritatile sexuale sau religioase, persoanele cu dizabilitati mintale sau infectate cu HIV, precum si femeile au drepturi doar pe hartie. Aceasta ar fi concluzia la care au ajuns reprezentantii Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), ai Asociatiei "Accept" si ai Centrului pentru Resurse Juridice (CRJ) la o intalnire avuta ieri, la 57 de ani de la adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului.

PARERI. Manuela Stefanescu, presedinte al APADOR-CH, a adus in discutie faptul ca serviciile secrete ar supraveghea anumite persoane fara ca acestora sa li se aduca la cunostinta nici cand incepe si nici cand se termina verificarea. "Orice persoana se poate afla sub incidenta autorizatiei de supraveghere, care presupune mai mult decat interceptarea telefoanelor toata viata", sustine Manuela Stefanescu, care a adaugat ca "Nu se stie ce fac serviciile secrete cu aceste informatii". La randul sau, Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei "Accept", atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali) in Romania, despre care afirma ca fac parte "din cea mai dispretuita minoritate".

La aceasi intalnire, Georgiana Fusu de la CRJ a solicitat clarificarea cadrului legislativ astfel incat orice persoana sa benficieze de asistenta juridica gratuita, indiferent de situatia materiala. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator