x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oportuniştii politicii române

Oportuniştii politicii române

de Robert Kiss    |    19 Noi 2015   •   20:52
Oportuniştii politicii române
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Clasa politică românească este plină de personaje care profită de pe urma schimbărilor sau care se dau după cum bate vântul intereselor politice. Pentru unii, la fel de impor­tante sunt considerentele economice, afilierea politică potrivită putând să le impulsioneze afacerile.

De frică să nu își piardă funcțiile pe care le dețin, să nu mai beneficieze în continuare de afaceri bănoase cu statul, sau din dorința de a mai urca o treaptă în carieră, oamenii poli­tici de la noi își reneagă trecutul și își construiesc un viitor nou. Primarul Municipiului Cluj-Na­poca, fostul premier, Emil Boc, a părăsit linia urmată de Traian Băsescu și partidul său, și s-a decis să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PNL.

După o lungă perioadă în care a cochetat cu Partidul Mișcarea Populară, con-dus la vremea respectivă de Elena Udrea, Boc s-a dezis de vechii camarazi pentru a-și crește șansele politice spre un nou mandat în fruntea primăriei din Cluj-Napoca.

În urmă cu un an, Emil Boc participa la o întâlnire cu Traian Băsescu și cu Elena Udrea și părea convins că va face pasul spre PMP. Mai mult, Elena Udrea declara misterios că edilul „știe ce vrea să facă și în ce echipă vrea să joace”. Între timp, Emil Boc a ales echipa.

Acesta și-a exprimat în scris, la secretariatul PNL Cluj, intenția de a candida pentru un nou mandat de primar din partea PNL. Foştilor pedelişti le-a trecut supărarea pe Emil Boc, în pofida dezinteresului pe care acesta l-a manifestat o vreme pentru partid, iar liberalii de viţă veche din Cluj s-au resemnat cu gândul că Boc va fi candidatul lor la primărie.

MRU şi-a găsit „ungurenii” printre spionii din SIE


Mihai Răzvan Ungureanu a fost iniţial membru PNL, dar în perioada guvernării Tăriceanu a profitat de conjunctura politică și s-a apropiat de preşedintele Traian Băsescu, ce i-a acordat primul mandat de director al Serviciului de Informaţii Externe și pe cel de prim-ministru.

Mihai Răzvan Ungureanu a încercat să își construiască și o carieră politică, însă partidul înființat de acesta, Forța Civică, a fost un eșec, în pofida atacurilor la adresa foştilor parteneri din PDL. Ungureanu s-a alăturat în 2014 proiectului de reconstrucție a dreptei, FC fuzionând cu PDL, iar prin fuziunea acestui partid cu PNL, s-a trezit iar în partidul de unde a plecat. El s-a apropiat, prin intermediul PNL, și de actualul șef de stat, Klaus Iohannis, care l-a numit din nou la SIE.


×