x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oportunităţi pentru viitorii studenţi, la World Education

Oportunităţi pentru viitorii studenţi, la World Education

de Diana Scarlat    |    05 Noi 2010   •   00:00

Viitorii studenţi, interesaţi de ofertele celor mai bune universităţi din întreaga lume, pot vizita Târgul "World Education", organizat la Hotelul Hilton din Bucureşti, începând de mâine.

"World Education" oferă atât informaţii, cât şi consiliere, orientând candidatul spre cele mai potrivite programe de studiu, în funcţie de criteriile acestuia. Rolul consultantului educaţional a crescut în ultimii ani. "Pe parcursul a opt ani, în cadrul proiectului, am făcut eforturi pentru a forma consultanţi educaţionali care prin experienţa lor se dovedesc a fi de un real ajutor pentru tinerii din România. Consultanţii noştri au vizitat bazele universitare, sunt familiarizaţi cu modul de viaţă din ţara respectivă şi cunosc în detaliu programele oferite de acestea. «World Education» nu este doar un târg cu standuri pline de materiale publicitare. Formatul acestuia oferă posibilitatea unor întâlniri individuale cu cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa şi SUA", explică Irina Christova, managerul companiei "Integral Programe Educaţionale", organizator al evenimentului.

La 1 septembrie s-a dat startul pentru înscrierile prin sistemul centralizat UCAS şi pentru sesiunea de admitere în anul universitar 2011-2012 la universităţile din Marea Britanie. Tinerii preferă să aplice prin serviciul UCAS, oferit de "Integral Programe Educaţionale", deoarece procesul este mai facil şi mai rapid. Candidaţii beneficiază de experienţa consultanţilor acreditaţi UCAS şi fiecare aplicant beneficiază de consultanţă gratuită pentru alegerea universităţii, în funcţie de domeniul de interes, fiind asistat pentru pregătirea documentelor şi a scrisorii de motivaţie. Taxele, care de regulă trebuie plătite numai prin carte de credit direct în Marea Britanie, pot fi achitate la sediul "Integral".

Consultanţa în momentul alegerii unei universităţi aduce economii financiare şi reduce stresul candidaţilor atunci când aceştia aplică pentru studii în străinătate. În cadrul evenimentului de la Bucureşti, fiecare aplicant va avea la dispoziţie un program individual de întâlniri cu instituţiile de învăţământ, primit în prealabil, ca urmare a înregistrării pe site-ul dedicat evenimentului. "În momentul de faţă avem înregistraţi peste 1.200 de candidaţi. Consultaţiile încep încă din momentul înregistrării şi este bine să se ştie că proiectul funcţionează pe parcursul întregului an. Cei care nu vor reuşi să participe la târg pot primi consultaţii la sediul «Integral Programe Educaţionale» din Bucureşti", mai spune Irina Christova.

Firma Integral Group organizează de doi ani acest târg în România, fiind o agenţie cu 18 ani de experienţă internaţională în domeniul studiilor în străinătate. Consultanţa este gratuită, cheltuielile pentru aceste servicii fiind acoperite de universităţi, care preţuiesc aportul consultanţilor în procesul decizional al candidaţilor. Apelarea la serviciile unui consultant reduce de obicei cheltuielile aferente procesului de aplicaţie.

Amănunte vor fi oferite chiar în timpul Târgului "World Education", care se va desfăşura în acest week-end, la Bucureşti. Cei care doresc să-şi înceapă studiile în luna ianuarie trebuie să menţioneze acest lucru pe formularul de înregistrare, disponibil pe www.world-education.ro, şi vor primi informaţii detaliate pentru toate specializările disponibile, urmând a putea să aplice inclusiv în cadrul târgului. Termenul limită de înscriere pentru admiterea în sesiunea din februarie la studii în Olanda a fost prelungit până pe 17 ianuarie 2011, astfel încât cei interesaţi vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru pregătirea dosarului.

×
Subiecte în articol: observator