x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea: "Drepturile băneşti ale militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate"

Oprea: "Drepturile băneşti ale militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate"

11 Mai 2010   •   00:00
Oprea: "Drepturile băneşti ale militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate"
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a dat asigurări că drepturile băneşti ale militarilor români din teatrele de operaţiuni externe nu vor fi afectate în acest an. Oprea a declarat că "armata este cel mai bun ambasador al României, care îşi va onora misiunile chiar în contextul crizei economice".



"Meseria de militar nu este una oarecare. Militarul mai are un contract cu ţara pe care a jurat să o apere chiar cu preţul vieţii. Militarii români se duc să lupte sub drapel în primul rând pentru demnitatea României, pentru liniştea copiilor noştri, împotriva terorismului internaţional, nu pentru bani. Drepturile militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate în acest an", a spus Oprea, citat de Mediafax.

Ministrul a precizat că, în condiţii bugetare grele, într-o perioadă de criză, românii trebuie să dea dovadă de solidaritate şi să fie uniţi.

"Chiar în condiţii bugetare grele trebuie să căutăm să ne descurcăm într-o criză mondială pe care nimeni nu a adus-o de acasă. Acum trebuie să ne unim mai mult, să stăm uniţi şi nimeni să nu tropăie din picioare că în România este greu. Sunt convins că dacă suntem uniţi vom depăşi acest moment de criză şi să intrăm în normalitate. Cum se spune în armată: «Nu lăsăm pe nimeni în urmă»", a afirmat Gabriel Oprea.



×
Subiecte în articol: observator