x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea: "Militarii americani sunt mândri că luptă umăr la umăr cu cei români"

Oprea: "Militarii americani sunt mândri că luptă umăr la umăr cu cei români"

23 Apr 2010   •   00:00

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat vineri, la ceremonia dedicată Zilei Forţelor Terestre din parcul Kiseleff, că militarii americani sunt mândri că luptă umăr la umăr cu cei români în teatrele de operaţii, astfel că Armata reprezintă în prezent cel mai bun ambasador al României în lume.

„Forţele americane, prin vicepreşedintele Joe Biden, au spus că militarii americani sunt mândri că luptă umăr la umăr cu militarii români. În teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, în Irak, acum în Afganistan, militarii români - în mod tăcut, modest, dar cu ambiţie şi dăruire - reprezintă camarazi de nădejde şi prin profesionalismul deosebit dovedit în misiuni au făcut o imagine extraordinară Armatei şi României”, a spus Oprea.

Potrivit ministrului, militarii din Forţele Terestre reprezintă o „forţă modernă a NATO, care alături de alte categorii ale Armatei reprezintă cel mai bun ambasador astăzi al României în lume”. La ceremonia organizată la Monumentul Infanteriei din şoseaua Kiseleff, care a început la ora 7.00, au mai participat şi şeful Statului Major General, Gheorghe Marin, şeful Forţelor Terestre, Dan Ghica Radu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de război, Marin Dragnea, dar şi alţi ofiţeri şi oficiali din cadrul Ministerului Apărării.

Au fost depuse 11 coroane şi jerbe de flori, din partea unor instituţii precum Preşedinţia, Camera Deputaţilor, Senatul, Guvernul, Ministerul Apărării sau asociaţii ale militarilor. La festivitate au fost prezenţi şi militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care au prezentat onorul şi au defilat în aplauzele oficialilor prezenţi. Totuşi, ora matinală şi ziua normală de lucru nu au adunat decât doi-trei spectatori, aflaţi din întâmplare prin zonă, reprezentanţii MApN spunând că acest lucru este normal pentru o ceremonie militară de acest gen. Armata României sărbătoreşte, vineri, Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă.

De asemenea, în garnizoanele din ţară se vor desfăşura ceremonii militare de omagiere a eroilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi exerciţii demonstrative, simpozioane, activităţi de prezentare a tehnicii şi echipamentelor militare. La aceste activităţi au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război.

×
Subiecte în articol: observator