x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea (PNL): Guvernanţii au acceptat tacit drogurile "legale", nu exclud posibilitatea să fi tras şi ei câte un fum

Oprea (PNL): Guvernanţii au acceptat tacit drogurile "legale", nu exclud posibilitatea să fi tras şi ei câte un fum

de Andreea Căprescu    |    12 Noi 2010   •   00:00
Oprea (PNL): Guvernanţii au acceptat tacit drogurile "legale", nu exclud posibilitatea să fi tras şi ei câte un fum

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a declarat că îi bănuieşte pe guvernanţi că au acceptat cu bună ştiinţă, pe piaţă, substanţele halucinogene care au pus în pericol atâtea vieţi şi nu exclude posibilitatea sa fi tras şi ei câte un fum, chiar mezina preşedintelui Băsescu stârnind suspiciunea, prin afirmaţia că trebuie legalizate drogurile uşoare.



„Nu exclud posibilitatea ca si ei sa fi tras cate un fum, măcar din curiozitate. Aşa se explică faptul că, la un moment dat, nu mai ştii să numeri, daca 80 e totuna cu 170. Numărătoarea aceasta s-ar putea sa fie efectul unor astfel de plante", a declarat Oprea, în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional.

"Este adevărat că Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă eliminarea anumitor plante, dar le-a  acceptat tacit pe altele care sunt la fel de periculoase, o serie de măsuri guvernamentale şi legislative fiind prea blânde când vine vorba de pedepse. Îi suspectez pe guvernanţi că au ştiut despre aceste substanţe care azi îi ucid pe copii, dar prin diverşi interpuşi sunt în legătură cu proprietarii magazinelor. Nu mă feresc să spun că îi suspectez pe proprietarii magazinelor de preferinţa lor pentru culoarea portocalie", a spus senatorul liberal.

Mario Ovidiu Oprea a anunţat în cadrul unei conferinţe la Craiova că săptămâna viitoare va depune două iniţiative legislative la Legea nr.143/2000 privind traficul şi consumul ilicit de droguri şi Legea nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope. "Trebuie înlăturată orice formă de tolerare a drogurilor uşoare! Cer interzicerea oricărei forme de consum, trafic, producere sau preparare a produselor stupefiante din plante naturale sau sintetice şi din produse chimice si  desfiinţarea magazinelor de vise prin stabilirea unor prevederi care să fie în corelaţie cu Codul Fiscal, Codul Civil şi Legea  nr.31/1990, privind societăţile comerciale, în aşa fel încât  agenţii economici care comercializează stupefiante de orice fel să fie interzişi", a precizat Oprea. Senatorul solicită şi impunerea unor sancţiuni penale drastice, prin mărirea perioadei de detenţie în cazul persoanelor care vând droguri uşoare sau plante cu efect halucinogen. Statisticile arată că numai în anul 2009, peste 1300 de persoane, cele mai multe adolescente au solicitat asistenţă medicală de urgenţă după ce au suferit intoxicaţii grave cauzate de consumul de plante etnobotanice.

×
Subiecte în articol: observator