x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea, trimis de premier la blocul explodat din Călăraşi. Locatarii au simţit miros de gaze, dar echipa Distrigaz nu a depistat scurgerea

Oprea, trimis de premier la blocul explodat din Călăraşi. Locatarii au simţit miros de gaze, dar echipa Distrigaz nu a depistat scurgerea

26 Dec 2013   •   16:51
Oprea, trimis de premier la blocul explodat din Călăraşi. Locatarii au simţit miros de gaze, dar echipa Distrigaz nu a depistat scurgerea

Vicepremierul Gabriel Oprea a mers, joi după-amiază, la Călăraşi, în urma exploziei de miercuri seară, declarând că a fost trimis acolo de premierul Victor Ponta şi că va discuta "cu cei în drept" pentru a se stabili ce măsuri vor fi luate pentru a-i ajuta pe oameni, informează mediafax.ro.

Oprea a spus că a vorbit cu locatarii ale căror apartamente au fost distruse de explozia de miercuri seară, precizând că oamenii vor fi ajutaţi.

"Mergem la Prefectură ca să discutăm cu cei în drept, să vedem ce măsuri luăm. Suntem aici ca să-i ajutăm pe oameni la greu", a spus vicepremierul.

El a precizat că a fost trimis la Călăraşi de premierul Victor Ponta.

O femeie de 46 de ani a murit, iar alte şase persoane au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii produse într-un bloc de locuinţe din centrul municipiului Călăraşi, opt apartamente fiind afectate de deflagraţie, care nu a fost urmată de incendiu.

Una dintre persoanele rănite în explozia din Călăraşi, aflată în stare gravă, a fost adusă, miercuri noapte, cu o maşină de terapie intensivă cu echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde i s-a făcut o tomografie, apoi a fost transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală. În prezent, aceasta este internată la secţia de terapie intensivă, având arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului. Persoana aflată în stare gravă este proprietara apartamentului în care s-a produs deflagraţia.

Celelalte cinci persoane rănite în explozie au fost externate, joi dimineaţă, din Spitalul Judeţean Călăraşi, unde fuseseră aduse pentru îngrijiri medicale.

Locatarii blocului din Călăraşi afectat de explozie susţin că, miercuri, înainte de producerea deflagraţiei, doi lucrători ai Distrigaz au venit la faţa locului pentru a verifica dacă există scurgeri de gaz, după ce oamenii le-au solicitat intervenţia.

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele spun că, în urma primelor cercetări, s-a stabilit că explozia de la Călăraşi s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului în care a avut loc deflagraţia.

De asemenea, aceştia afirmă că echipele Distrigaz Sud Reţele au fost sesizate cu privire la existenţa de miros de gaze pe casa scării din blocul în care s-a produs explozia, fapt pentru care angajaţi ai companiei s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a face măsurători, însă nu au fost depistate scurgeri de gaze.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au deschis, joi, un dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere, în cazul exploziei produse într-un bloc din Călăraşi, în acest caz fiind audiate deja mai multe persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor, a declarat că audierile în cazul exploziei au început miercuri seară şi vor continua şi joi.

Ea a precizat că vor fi audiate toate persoanele care se aflau în cafeneaua de la parterul imobilului în momentul deflagraţiei, proprietarii apartamentelor afectate, dar şi reprezentanţi ai societăţilor de distribuţie a gazelor şi a energiei electrice. 

×
Subiecte în articol: explozie calarasi explozie bloc