x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu, în război pentru Centrul Istoric

Oprescu, în război pentru Centrul Istoric

de Monica Andrei Capatos    |    12 Mai 2010   •   00:00
Oprescu, în război pentru Centrul Istoric
Sursa foto: Jurnalul foto/

Consilierii generali ai Capitalei au fost criticaţi ieri de primarul general, Sorin Oprescu, pe motiv că nu aprobă decât acele proiecte care le sunt favorabile.



"Mă confrunt cu maşinăria politică a consilierilor generali, care nu fac altceva decât să creeze dezordine şi haos în aceeaşi manieră distructivă cum au procedat în anii trecuţi. Am vrut să aduc reglementări şi norme asupra serviciilor publice de salubrizare. Am fost blocat. Am dorit să rezolvăm problema animalelor fără stăpân. Am fost blocat. Am încercat să impun un regulament pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal. Am fost blocat. Am găsit bani pentru a face grădiniţe. Am fost blocat", a spus Oprescu, deranjat de modul în care luni s-a desfăşurat şedinţa CGMB.

Deşi pe ordinea de zi au fost trecute 63 de proiecte, după şase ore de scandal şi bâlci, aleşii locali au suspendat şedinţa, aprobând doar câteva proiecte ce le picau lor bine. Pentru că nu şi-au făcut numărul până la capăt, consilierii PDL au convocat o altă întrunire vineri, cu 45 de proiecte.

"Domnul primar Liviu Negoiţă, de la Sectorul 3, s-a adresat secretarului general pentru a iniţia o hotărâre pentru a prelua o parte din Strada Lipscani, din Centrul Istoric. Proiectul este propus pentru şedinţa extraordinară convocată de grupul PDL. Chipurile, sub pretextul reabilitării carosabilului rutier. Dar domnul Negoiţă ori nu ştie, ori se face că nu ştie că acea suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi, situată între BCR Lipscani şi BNR, este o stradă pietonală cu un sit arheologic pe ea, există lucrări în derulare şi investiţii care sunt finalizate în proporţie de 80%", a spus Oprescu.

 "În urmă cu un an, pe partea cealaltă a BNR, domnul Negoiţă a ocupat în mod ilegal domeniul public pe Strada Doamnei, pentru a realiza o parcare destinată exclusiv angajaţilor instituţiei", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: observator bucuresti centrul istoric