x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: ”Lucrările la Metrou vor fi în continuare finanţate de stat”

Oprescu: ”Lucrările la Metrou vor fi în continuare finanţate de stat”

de Agerpres    |    12 Sep 2012   •   15:34
Oprescu: ”Lucrările la Metrou vor fi în continuare finanţate de stat”

Finantarea lucrarilor la Metrou, daca va fi preluat de Primaria Capitalei, va fi suportata in continuare de stat, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

'Ramanem in continuare pe subventia de stat, pentru ca nu are cum sa suporte Primaria, dar in anii ce vin, prin restructurare, aceasta subventie a statului aproape ca va disparea. El va deveni independent din punct de vedere al fondurilor de dezvoltare si de mentinere', a precizat Oprescu, prezent la festivitatea de inmanare a diplomelor pompierilor cu merite deosebite.

Cat priveste preluarea Metrorex de catre Primaria Municipiului Bucuresti, edilul-sef a spus ca urmeaza sa se analizeze care este calea legala, juridica si cum poate fi preluat Metrorexul fie ca va fi vorba de operationalizarea metroului, fie ca va fi vorba de investitii.

'Ramane de vazut in asa fel incat sa grabim acest proces, impreuna cu reconsiderarea autoritatii metropolitane Bucuresti, care nu va face altceva decat ceea ce trebuie sa faca o autoritate: sa reglementeze, dar sa fie in acelasi timp si o autoritate patrimoniala. In niciun caz nu avem de gand sa oprim vreo lucrare, in special tronsonul care a inceput, care merge si nu cautam altceva decat sa-l grabim. Este vorba de tronsonul Drumul Taberei. Mai ales ca putem sa coroboram activitatea, in sensul ca bd. Geniului va fi subtraversat de un tunel care iese in trafic greu, tocmai pentru a usura circulatia rutiera si pe cea a oamenilor din cartier', a afirmat primarul general.

×