x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Pasajul suprateran care face legătura între Colentina şi Pantelimon va fi gata în trei luni

Oprescu: Pasajul suprateran care face legătura între Colentina şi Pantelimon va fi gata în trei luni

05 Mai 2012   •   12:41
Oprescu: Pasajul suprateran care face legătura între Colentina şi Pantelimon va fi gata în trei luni

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca pasajul suprateran care face legatura intre cartierele Colentina si Pantelimon va fi gata in trei luni.

"In trei luni de zile, pasajul suprateran peste calea ferata va fi gata. El face legatura intre Doamna Ghica si soseaua Pantelimon si in felul acesta toti cei care vin din sudul Bucurestiului nu mai traverseaza orasul si pot iesi direct pe autostrada A3. Astfel, se prefigureaza amenajarea inelului median", a explicat Sorin Oprescu, care a verificat, astazi, stadiul lucrarilor.

Lucrarile incepute in anul 2006 au ca scop decongestionarea traficului in centrul Capitalei prin crearea unor legaturi cu mai multe cartiere marginase ale Bucurestiului, cum ar fi Colentina si Pantelimon.

"Este un mare avantaj, pentru ca ajuta la decongestionarea traficului de pe inelul principal. In momentul de fata, ca sa ajungi pe Doamna Ghica si apoi pe soseaua Pantelimon trebuie sa treci prin Mihai Bravu. Acest pasaj scurteaza traseul. In primul rand, este o facilitate pentru locuitorii din zona riverana si, in al doilea rand, pentru ca soferii aflati in tranzit nu mai sunt obligati sa treaca prin inelul central care este foarte aglomerat. Termenul de finalizare a lucrarilor este 15 august", a precizat Viorel Giura, proiectantul lucrarilor, citat de Agerpres. El a adaugat ca lungimea intregului sector de lucru se intinde pe o suprafata de 1.798 de metri, iar lungimea pasajului este de 75 de metri.

Lucrarile cuprind pe langa pasajul peste calea ferata si cateva strazi laterale care fac legatura intre cartierele din zona.

Directorul general al Directiei de Infrastructura din cadrul Primariei Bucuresti a precizat ca investitia inceputa in anul 2006 se ridica la 47 de milioane de lei.

×