x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Prin votarea bugetului în forma propusă de PDL a fost încălcată legislaţia

Oprescu: Prin votarea bugetului în forma propusă de PDL a fost încălcată legislaţia

de Iulia Barbu    |    13 Mar 2011   •   14:41

Primarul Sorin Oprescu a discutat, vineri, la Guvern, cu premierul Emil Boc despre consecinţele bugetului Capitalei în forma propusă de consilierii PDL.

Primarul Capitalei l-a informat pe prim ministru că prin votarea bugetului în forma propusă grupul PDL a fost încălcată legislaţia în vigoare privind Legea bugetului şi Legea finanţelor publice.

Oprescu a spus că mai multe servicii vor avea de suferit dând ca exemple serviciile publice, salubrizarea, deratizarea. La întâlnire a fost analizată şi problema subvenţiilor pentru RADET, atât în ce priveşte compensarea preţului la gigacalorie, cât şi ştergerea "datoriei istorice" către ELCEN.

Edilul Capitalei a mai discutat cu premierul Emil Boc şi despre blocarea investiţiilor, care au ca şi consecinţă nu numai oprirea lucrărilor, ci şi plata unor penalităţi de întârziere pentru lucrările rămase neachitate. Oprescu a explicat că, în schimb, "aşa-zişii aleşi şi reprezentanţi ai bucureştenilor" au introdus prin amendamentele lor "sume nejustificate" pentru a mări subvenţiile la RATB şi RADET, fără a se avea în vedere fundamentarea acestor suplimentari.

Primarul General a declarat, miercuri, după întoarcerea din China, că va finaliza proiectele începute, chiar dacă bugetul municipalităţii a fost diminuat şi că se va prezenta în faţa bucureştenilor, pentru un al doilea mandat, cu aceste realizări.

×