x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: problema câinilor comunitari, fel ca şi acum 10 ani

Oprescu: problema câinilor comunitari, fel ca şi acum 10 ani

30 Ian 2011   •   13:40
Oprescu: problema câinilor comunitari, fel ca şi acum 10 ani
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

148968-.jpgPrimarul general Sorin Oprescu, s-a întâlnit cu edilii sectoarelor bucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET. Sorin Oprescu a spus că au fost discuţii generale şi că a dorit să cunoască părerea primarilor de sector nu asupra tehnicii legislative, ci asupra principiilor.

În ceea ce priveşte problema câinilor comunitari, Oprescu a susţinut că este depăşită de mult de cadrul legislativ.

Referitor la situaţia RADET, Oprescu a precizat că le-a prezentat primarilor scenariile făcute pentru a fi pregătiţi pentru situaţiile care ar putea apărea pe viitor şi care ar putea avea efecte asupra creşterii preţului la gigacalorie.

"Trebuie să fim pregătiţi când «băieţii aştia» care vor să crească gigacaloria şi să ne ceară datorii care or fi fost, probabil, nu le-am pus niciodată la îndoială, iar noi nu vom putea face subvenţiilor", a spus primarul general.

În ceea ce priveşte Legea Capitalei, Oprescu a spus că nu i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege primarul de sector. Edilul a susţinut că el este de părere că primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari şi ar putea avea drept de veto în ceea ce priveşte dimensiunea financiară a sectorului pe care-l reprezintă.

După discuţii, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că a solicitat urgentarea organizării referendumului, pentru martie, cel târziu aprilie.

În ceea ce priveşte problema câinilor vagabonzi, Chiliman spus că aceaste este la fel ca şi acum 10 ani, el acuzând că primarii s-au folosit de această situaţie pentru a-şi face imagine.

"Mă bucur că administraţia Primăriei sprijină ideea unui parteneriat cu sectoarele în ideea adunării câinilor. Avem organizat un asemenesa sistem prin Poliţia Animamelor în cadrul Poliţiei Comunitare Sector 1", a spus Chiliman.

Referitor la situaţia RADET, edilul Sectorului 1 a spus că văzut raportul întocmit, dar că aşteaptă şi alte informaţii de la primarul general. "Am spus că orice soluţie care va oferi cetăţenilor un serviciu de calitate mai bună şi un preţ rezonabil este o soluţie care poate fi acceptată", a arătat Chiliman.

La rândul lui, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că nu susţine concesionarea RADET, că trebuie găsită soluţia cea mai practică, trebuie luat exemplul din alte ţări. El a dat exemplul sistemului din Washington, unde compania de furnizare a căldurii este subordonată primăriei, dar bugetul este organizat pe tipul parteneriatului public - privat.

În ceea ce priveşte problema câinilor maidanezi, edilul sectorului 5 a spus că va susţine formulele prezentate de Primăria Capitalei privind organizarea în acest sens a serviciilor.

×