x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opriţi-l pe medicul care omoară copii şi mame!

Opriţi-l pe medicul care omoară copii şi mame!

de Gabriela Mladin    |    24 Mai 2012   •   19:44
Opriţi-l pe medicul care omoară copii şi mame!

Ginecologul Damian Ditescu a inregistrat si cea de-a patra victima. De aceasta data vorbim de o gravida in luna a 3-a.

A salvat multe vieti! Cu ajutorul lui, multe mamici se pot bucura de copiii pe care ii strang in brate. A fost cotat cel mai bun ginecolog din Gorj, iar la el femeile apelau ca la Dumnezeu. Era printre putinii, daca nu chiar singurul, care efectua cezariana la nastere. A fost, insa, iar acest lucru refuza sa-l inteleaga. Din pacate, activitatea sa in continuarea duce la inregistrarea de noi victime. Cineva trebuie sa-l opreasca pe Ditescu. Sa nu-l mai lase sa faca si alte victime. Cu siguranta ceva s-a intamplat cu acest medic, insa, problemele lui se transforma in pierderi de vieti omenesti. Legislatia romana este atat de proasta, incat pana la ramanerea definitiva a unui caz de malpraxis, sa nu poata lua vreo decizie in privinta activitatii acestui medic. Deja e prea mult, iar Colegiul Medicilor din Gorj ar trebuie sa se gandeasca la faptul ca vor prelua pe constiinta urmatoarele victime, daca nu intervin.

Din pacate, ginecologul Damian Ditescu a mai inregistrat, ieri, o victima. O gravida de 32 de ani, din Targu-Carbunesti, a murit in Spitalul de Urgenta din Targu-Jiu, dupa ce a fost chiuretata de Ditescu. Medicul care a decis sa-i intrerupa sarcina, i-a provocat o hemoragie care a dus apoi la deces. Mariana Caldareanu, in varsta de 32 de ani era insarcinata in a 3-a luna, insa medicul care o ingrijea a considerat ca micutul nu se dezvolta corespunzator. A decis sa-i intrerupa sarcina, la Spitalul din Novaci, numai ca, in timpul interventiei chirugicale medicul i-a perforat uterul, provocandu-i femeii hemoragia. Imediat a intrat in coma si a decis s-o transporte la Spitalul de Urgenta din Targu-Jiu. Aici femeia a venit mai mult moarta decat vie si la scurt timp, pe masa de operatie a facut stop cardio respirator. In zadar s-au chinuit noua medici s-o salveze pe femeie, 4 ginecologi, 2 chirurgi, 3 medici de la terapie intensiva, femeia n-a mai suportat durerile, hemoragia n-a mai putut fi oprita si inima i-a cedat. La Targu-Jiu, directorul Spitalului, Vasile Stanculete, ginecolog si el a declarat: 'Totul s-a oprit la Novaci. Aici nu am mai avut ce sa-i facem!'

9 ore ascuns in garajul Parchetului
Rudele acuza medicul de moartea femeii si au chemat politia pentru demararea unei anchete. Femeia mai avea acasa doi copii.

Ginecologul Damian Ditescu este anchetat in alte trei dosare penale pentru ucidere din culpa si neglijenta in serviciu. De la inceputul anului si pana acum, medicul a fost acuzat de 3 femei ca nu a intervenit, la nastere, cu cezariana, lasand copiii sa se sufoce. Expertiyele medicale au aratat ca acei copii erau perfect sanatosi si daca s-ar fi intervenit aveau toate sansele sa traiasca.

Chemat la audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, medicul Damian Ditescu a avut un comportament, care de atunci trebuia sa dea de gandit. Vazand presa la poarta, medicul a stat in sediul institutiei mai mult de 9 ore. Desi Parchetul se inchisese, medicul s-a furisat in garajul institutiei, unde jandarmii l-au gasit, la insistentele presei, ascuns sub o prelata de masina. Scos de jandarmi din institutie, medicul a declarat ca i s-a facut rau si nu stie cum a ajuns in garajul Parchetului.

imagine preluata de pe www.gorjexclusiv.ro

×