x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt instanţe judecătoreşti din ţară, desfiinţate

Opt instanţe judecătoreşti din ţară, desfiinţate

22 Feb 2011   •   21:55

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat un raport favorabil la proiectul de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti, aceştia hotărând că trebuie desfiinţate opt din cele 24 propuse de Ministerul Justiţiei.

Astfel, 16 instanţe de pe lista celor propuse de minister spre desfiinţare au fost salvate practic de deputaţii jurişti. Aceştia i-au transmis ministrului de resort, Cătălin Predoiu, câteva nemulţumiri legate de criteriile pe care ministerul le-a avut în vedere în stabilirea instanţelor ce ar trebuie desfiinţate.
În consecinţă, în urma votului deputaţior jurişti vor fi desfiinţate opt instanţe: una din judeţul Caraş-Severin (oraşul Bocşa), două din judeţul Constanţa (oraşele Cernavodă şi Băneasa), una din judeţul Dolj (oraşul Bechet), una din judeţul Giurgiu (comuna Comana), una din judeţul Olt (oraşul Scorniceşti), una din judeţul Prahova (oraşul Urlaţi) şi una din judeţul Timiş (oraşul Jimbolia).
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezent la dezbateri, a precizat că filosofia proiectului de lege pune accent pe calitatea actului de justiţie şi pe redistribuirea resurselor umane către instanţe.

×