x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oradea: Impozit achitat cu 40 de kilograme de monede

Oradea: Impozit achitat cu 40 de kilograme de monede

de Teodora Ivan    |    19 Mar 2010   •   00:00

Patru angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Primăria Oradea au avut ieri nevoie de mai bine de o oră pentru a număra sacii cu monede cu care un orădean a venit să-şi plătească jumătate din impozitul datorat municipalităţii pentru autoturismul său, un Mercedes E Klass, an fabricaţie 2005.

Ajutat de doi prieteni pentru a transporta sacii de "bani", plini cu monede de la 5 la 50 de bani, bărbatul a vrut să-şi exprime nemulţumirea de faptul că maşina sa este catalogată ca fiind una de lux, lucru pe care îl consideră un abuz în condiţiile în care drumurile din Bihor îl obligă la cheltuieli anuale de peste 6.000 de lei pentru reparaţia sistemului de direcţie.

De asemenea, el a declarat presei că protestează şi pentru faptul că, "tot în mod abuziv, s-a considerat că trebuie să plătesc de 15 ori mai mult impozit decât un proprietar de Dacie Logan, deşi la aceeaşi capacitate cilindrică, pentru un autocamion de 8 până la 12 tone, cu până la 12 roţi, proprietarul trebuie să plătească un impozit anual de numai 750 de lei, iar eu trebuie să scot din buzunar 2.465 lei".

Gestul bărbatului nu este singular. Ideea i-a venit anul trecut unui alt orădean, care şi-a achitat factura la întreţinere tot în monede, nemulţumit de umflarea nejustificată a facturii.

×
Subiecte în articol: observator