x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orarul zborurilor în Europa, în continuare suspendat

Orarul zborurilor în Europa, în continuare suspendat

de Anca Aldea    |    17 Apr 2010   •   00:00

Spaţiul aerian din peste 20 de ţări europene va rămâne închis parţial sau total în cursul zilei de astăzi din cauza norului de cenuşă, care în prezent se îndreaptă spre sud-estul Europei.

Decizia de continuare a paralizării totale sau parţiale a traficului aerian european a fost luată ca urmare a faptului că norul continuă să se mişte şi să-şi schimbe forma.

Potrivit presei europene, citate de Agerpres, măsura este menţinută în Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Elveţia, Olanda, Belgia, Austria, Polonia, Slovenia, Croaţia, România, Cehia, Ungaria, Irlanda, Serbia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Suedia, Letonia, Estonia şi Belarus.

Situaţia s-a înrăutăţit în ultimele ore, transmite agenţia spaniolă de ştiri EFE, adăugând că unele cazuri restricţiile vor fi menţinute până duminică.

Elveţia a prelungit sâmbătă măsura de închidere a spaţiului său aerian până la ora locală 20.00 (18.00 GMT). În Franţa cele trei aeroporturi din Paris vor rămâne închise până la ora locală 20.00 (18.00 GMT), la fel ca şi alte 25 aeroporturi din ţară. Germania îşi va menţine spaţiul aerian închis până la 12.00 GMT, iar autorităţile vor evalua situaţia pe parcursul zilei, pentru a decide dacă măsura va fi prelungită. În Italia, aeroporturile din nordul ţării rămân închise cel puţin până la 12.00 GMT. Aeroporturile afectate se află în Torino, Milano, Bergamo, Veneţia şi Bologna, iar în Belgia spaţiul aerian va rămâne închis cel puţin până la 18.00 GMT, autorităţile luând decizia ca pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles, toate zborurile de sâmbătă să fie anulate.

Traficul aerian din Olanda este în continuare paralizat, cel puţin până la 12.00 GMT. În Marea Britanie restricţiile pentru traficul aerian vor fi menţinute cel puţin până duminică, la 00.00 GMT. În Irlanda, spaţiul aerian va rămâne închis cel puţin până la ora 17.00 GMT, după ce Autoritatea Irlandeză de Aviaţie a constatat că a crescut riscul ca norul de cenuşă să revină deasupra ţării.

×
Subiecte în articol: observator