x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situație critică într-un mare oraș din România: Nu există medic pediatru, în plin sezon al virozelor. Părinții și copiii sunt disperați

Situație critică într-un mare oraș din România: Nu există medic pediatru, în plin sezon al virozelor. Părinții și copiii sunt disperați

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   00:05
Situație critică într-un mare oraș din România: Nu există medic pediatru, în plin sezon al virozelor. Părinții și copiii sunt disperați
Sursa foto: /stockxpertcom

Iată orașul din România unde nu există medic pediatru. Aceasta este o lovitură grea pentru copii, dar și pentru părinți, chiar în plin sezon al virozelor.

Potrivit spynews.ro, în orașul Darabani, județul Botoșani, situația devine critică pentru sutele de copii, lipsiți de un medic pediatru.

Orașul din România fără medic pediatru

Unul dintre puținii medici disponibili este în imposibilitatea de a emite bilete de analize sau rețete, din cauza unor obstacole birocratice, lăsând copiii fără tratament într-un moment critic al sezonului virozelor.

Părinții care se prezintă la spital cu cei mici primesc doar consultații sumare și sunt trimiși acasă, fără analize sau tratament. O situație în care autoritățile locale și cele medicale își pasează responsabilitatea, lăsând copiii în neputință.

„Problema este in atentia noastra. Încercam sa gasim solutii legale pentru a se asigura servicii medicale si la aceasta sectie exterioara a spitalului Darabani. În cursul acestei săptămâni vom avea intalniri si cu reprezentantii Direcției de Sanatate Publica sa vedem ce solutii gasim pentru aceasta sectie”, a declarat pentru presa locală Alina Mustiață, director general al CAS Botoșani.

Se anticipează întâlniri cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru a găsi soluții urgente.

„În acest moment activează în secția exterioară Pediatrie Darabani un medic care a luat specialitatea în luna octombrie. Dar, pentru că nu a finalizat curicula de rezidenţiat, până în aprilie trebuie să fie coordonat de un medic primar. Singurul medic primar pediatru la nivelul spitalului, care a fost de acord să îl coordoneze pe domnul doctor, este domnul doctor Mihailiuc, de la CPU Pediatrie. Spitalul a făcut toate demersurile pentru ca domnul doctor să primească o jumătate de normă la secția din Darabani şi aşteptăm acordul celor de la Casa de Asigurări, pentru că ei trebuie să dea acceptul. Domnul doctor a luat specialitatea, dar nu poate intra în contract cu Casa de Sănătate”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Situația a ajuns în acest punct din cauza unor probleme birocratice. Medicul implicat a promovat examenul final de rezidențiat cu succes, dar nu poate practica până la încheierea anului de studiu în primăvara anului 2024, când va obține statutul de medic specialist cu toate actele necesare.

×
Subiecte în articol: pediatru darabani viroze