x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oraşul Tecuci, polul groazei

Oraşul Tecuci, polul groazei

de Mara Raducanu    |    Daniel Mihalascu    |    07 Sep 2007   •   00:00
Oraşul Tecuci, polul groazei
Sursa foto: Victor Stroe/

Autorităţile gălăţene au fost din nou luate prin surprindere de puhoaiele care s-au revărsat pe străzile din Tecuci şi in celelalte comune ale judeţului afectate de inundaţii.
FOTO: Imagini din elicopter





Autorităţile gălăţene au fost din nou luate prin surprindere de puhoaiele care s-au revărsat pe străzile din Tecuci şi in celelalte comune ale judeţului afectate de inundaţii.

In căteva minute, totul s-a transformat intr-un adevărat infern. Oamenii au privit neputincioşi cum apa le distruge casele. Sute de gospodării inundate, animale rămase in mijlocul cămpului, femei cu ochii in lacrimi, jandarmi şi militari alergănd să dea o mănă de ajutor celor surprinşi de viitură. Aceasta este imaginea apocaliptică ce conturează de mai bine de 24 de ore partea de nord a judeţului Galaţi.


Municipiul Tecuci a rămas fără curent electric in toiul nopţii de miercuri spre joi, iar autorităţile au cerut oprirea alimentării cu gaz a intregului oraş. Două persoane au fost găsite moarte sub valul de măl care s-a revărsat pe străzile oraşului. Potrivit prefectului Mihai Capră, este vorba despre o bătrănă de 74 de ani, găsită sub dărămăturile casei sale, şi de o altă persoană surprinsă de viitură. Pentru a scăpa din calea apelor, mulţi dintre cei ale căror case au fost inundate s-au urcat pe acoperişuri pentru a putea fi observaţi de echipele de salvare. Ieri, o gravidă din localitatea Toflea a fost preluată cu elicopterul şi transportată la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci. Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstein, a declarat că aproximativ 600 de locuinţe din oraş au fost afectate de inundaţii, iar pe 20 de străzi covorul asfaltic a fost complet distrus. In cursul nopţii de miercuri spre joi, 300 de persoane au fost evacuate din case, iar aproximativ 60 dintre acestea au fost cazate la Primărie, unde le-a fost asigurată hrana, iar celelalte au fost duse la rude. Ieri, la Tecuci, s-a deplasat premierul Călin Popescu Tăriceanu, insoţit de ministrul Muncii, gălăţeanul Paul Păcuraru, şi de miniştrii Administraţiei şi ai Mediului, Cristian David şi, respectiv, Attila Korodi.


FĂRĂ AVERTIZARE. Primarul comunei Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, a declarat că nu a primit nici o avertizare hidrologică de la Apele Romăne, in timp ce directorul Sucursalei Galaţi a Regiei Autonome Apele Romăne, Nelu Caraghiulea, este plecat in concediu in străinătate. "Nu ştiu nimic. Habar nu am. Cănd am plecat din ţară era caniculă", ne-a răspuns directorul Caraghiulea.

Conform ANM, ploile continuă pănă luni după-amiază, iar temperaturile vor fi foarte scăzute pentru această perioadă a anului in cea mai mare parte a ţării.

×
Subiecte în articol: observator tecuci