x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Programul de înzestrare a Armatei trebuie să genereze o relansare a producției de apărare din România

Orban: Programul de înzestrare a Armatei trebuie să genereze o relansare a producției de apărare din România

25 Aug 2020   •   12:25
Orban: Programul de înzestrare a Armatei trebuie să genereze o relansare a producției de apărare din România
Sursa foto: Lucian Alecu

Ludovic Orban a declarat, marți, la Petrești, că programul de înzestrare a Armatei trebuie să genereze o relansare a industriei de apărare din România, atât prin firme autohtone, cât și prin firme partenere.

„Astăzi se inaugurează oficial lucrările pentru realizarea unei investiţii într-o capacitate de producţie în România, o investiţie care valorează aproximativ 50 de milioane de euro, investiţie care va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie, dar, de asemenea, prin toate contractele cu furnizori autohtoni va genera dinamică economică, locuri de muncă suplimentare. Această investiţie este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence. Trebuie să mai spun încă o dată care este politica Guvernului pe care-l conduc - fructificarea programului de înzestrare a Armatei, un program pe 10 ani de zile, care prevede alocarea unei sume de 90 de miliarde, aproximativ, pentru dezvoltarea capabilităţilor defensive, pentru creşterea capacităţii Armatei Române de a face faţă oricărei provocări. Acest program de înzestrare în viziunea noastră trebuie să aducă investiţii în cadrul politicilor de offset care să crească capacităţile de producţie din România, care să asigure transfer tehnologic, care să dezvolte, de asemenea, noi capabilităţi de inovare, de cercetare şi de dezvoltare. Programul de înzestrare trebuie să genereze o relansare a producţiei de apărare din România, atât prin firme autohtone, cât şi prin firme partenere în cadrul acestui program de înzestrare a Armatei", a spus Orban, la prezentarea proiectului companiei IVECO privind realizarea fabricii de asamblare autocamioane.

De aemenea, șeful Executivului a Salutat decizia companiei IVECO de a se stabiliu ca și centru regional în România, la București.

În cadrul vizitei de lucru, Ludovic Orban este însoțit de ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.  

×
Subiecte în articol: ludovic orban armata iveco