x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordin intern pentru modificarea baremului evaluării la limba română

Ordin intern pentru modificarea baremului evaluării la limba română

27 Iun 2012   •   20:45

Ministrul Liviu Pop a emis un ordin intern in care a cerut modificarea baremului de corectare la proba de limba romana a evaluarii nationale, astfel incat la cerinta controversata sa fie punctate atat raspunsul "subiectiva", cat si "predicativa".

"Am solicitat centrelor sa ia in considerare ambele variante de raspuns. Am emis un ordin intern", a spus ministrul interimar al Educatiei.

Pop a tinut sa precizeze si ca autorii subiectelor sunt foarte prost platiti, ei primind cate sapte lei pentru fiecare text, suma care se imparte la toti realizatorii respectivului subiect.

In urma ordinului intern mentionat de ministru, la corectarea lucrarilor de la proba de luni, ambele raspunsuri ( "subiectiva" si "predicativa") vor primi cate sase puncte, dupa ce, pana acum, baremul probei de romana prevedea ca raspunsul corect este "subiectiva".

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, declarase anterior, tot miercuri, ca elevii care nu au raspuns conform baremului la subiectul controversat de la proba de limba romana vor primi cele sase puncte aferente cerintei respective numai daca acestea ii vor ajuta la repartizarea in liceul pe care si l-au ales.

"Toti elevii care au raspuns ca respectiva propozitie este subordonata predicativa vor fi notati potrivit baremului, respectiv depunctati la aceasta cerinta. Nota finala va fi deci mai mica, per total, cu 0,15. Elevii pot face contestatie privind acest subiect. In schimb, le promit ca vor primi acest punctaj la repartizarea computerizata, daca depunctarea de la cerinta ii va pune in situatia de a pierde locul dorit la admiterea in liceul pentru care au optat", a spus Pop.

Ministrul nu a explicat insa cum se va reusi, la repartizarea computerizata in licee, sa se tina cont de raspunsurile la acea cerinta si ce se va intampla daca vor aparea contestatii de la elevii care au raspuns conform baremului si care vor fi intrecuti la admitere de unii dintre ceilalti.

Potrivit unei analize efectuate de minister, aproximativ jumatate dintre elevi au spus ca propozitia este subiectiva, asa cum prevede baremul subiectului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Ministerului Educatiei. Celalalta jumatate, printre care un mare grup de elevi cu situatii foarte bune la invatatura, unii chiar olimpici, a raspuns ca propozitia cu pricina este predicativa, au mai spus sursele citate.
Mediafax

×