x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordinul care prevede acordarea de certificate permanente de handicap pentru amputații,publicat în MO

Ordinul care prevede acordarea de certificate permanente de handicap pentru amputații,publicat în MO

29 Mar 2022   •   22:30
Ordinul care prevede acordarea de certificate permanente de handicap pentru amputații,publicat în MO
Sursa foto: Lucian Alecu

Ordinul care prevede, printre altele, acordarea de certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent, de la prima evaluare, pentru toate tipurile de amputații a fost publicat în Monitorul Oficial, a anunțat marți ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că noul act modifică un ordin care stabilea acordarea termenului de valabilitate permanent al certificatului de la prima evaluare doar în cazul persoanelor care au suferit amputații de membre și care prezintă deficiențe grave de locomoție și manipulație.

„Astfel, noile prevederi permit acordarea de certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent, de la prima evaluare pentru toate tipurile de amputații”, a scris ministrul pe Facebook.

Aceasta a precizat că noile prevederi permit, de asemenea, încadrarea în grad de handicap și a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, indiferent de vârsta de debut.

„Cu acest ordin contribui la debirocratizarea sistemului și înlăturarea barierelor inutile pe care le întâmpină persoanele care suferă de amputație. Vă sigur că demersul nostru privind îmbunătățirea cadrului legislativ destinat evaluării și încadrării în grad de handicap nu se oprește aici”, a mai scris Marius Budăi pe rețeaua de socializare.

El a anunțat că este în implementare un proiect, cu sprijinul Băncii Mondiale, prin care se dorește actualizarea unei serii de criterii privind încadrarea și evaluarea persoanelor în grad de handicap, reducând astfel inechitățile acestui sistem.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marius Budăi